MUŠKARAC PIJAN NAPAO POLICAJCE NA NOVOM BEOGRADU: Alkometrom utvrđeno da je imao 2,2 promila alkohola u krvi

Na osnovu prijave građanina o remećenju javnog reda i mira, policijski službenici su izašli na mesto događaja i zatekli A.Lj, koji je vređao policijske službenike.

Muškarac A.Lj. (33) uhapšen je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Prema saopštenju, A.Lj. je navodeno krivično delo izvršio 18. maja u jutarnjim časovima na Novom Beogradu. Na osnovu prijave građanina o remećenju javnog reda i mira, policijski službenici su izašli na mesto događaja i zatekli A.Lj, koji je vređao policijske službenike i ometao ih u izvršavanju službenih radnji, prenosi Blic.

Visok nivo alkohola u krvi

Alkometrom je utvrđeno da okrivljeni ima 2,2 promila alkohola u krvi, što dodatno komplikuje situaciju. Okrivljeni će na sve okolnosti izvršenja krivičnog dela biti saslušan u redovnom postupku. Ova činjenica ukazuje na ozbiljan prekršaj i moguće posledice koje mogu proizaći iz takvog ponašanja.

Remećenje javnog reda i mira u Srbiji predstavlja prekršaj kojim se narušava javni mir, sigurnost građana i normalno funkcionisanje zajednice. Prema Zakonu o javnom redu i miru, ovaj prekršaj može obuhvatati različite radnje, uključujući nasilje, pretnje, uvrede, izazivanje buke, vandalizam, i druge oblike antisocijalnog ponašanja.

Tagovi

Pročitajte još: