Mušterija razotkrila makroa sa Novog Beograda: „Žalio“ se na fizički izgled devojke, pa jedva izvukao živu glavu

Osumnjičenom je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio do 30 dana pritvor.

Policija u Beogradu, prošle nedelje, uhapsila je V. V. I. (29) zbog trgovine ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a razotkriven je zahvaljujući jednom muškarcu.

Naime, „192“ pozvao je Beograđanin i rekao da je zatvoren u kupatilu i da su mu u stanu tri osobe koje žele da ga prebiju jer se „žalio“ na robu.

– Na adresu mu je došla devojka koju je poslao V.V.I. .Kada ju je video na vratima muškarac je rekao da to nije ona sa „fejsbuka“ i da je ružna. Tražio je da mu se vrati novac ili dovede devojka sa slike. Ubrzo su mu se na vratima pojavile tri osobe koje su mu zapretile batinama. On se zatvorio u toalet i pozvao policiju. Tada je klupko ovog zločina i krenulo da se razotkriva- kaže naš izvor blizak istrazi.

Ubrzo je ceo slučaj razotkriven.

Foto: Facebook

Policija

Nakon hapšenja, oglasila se policija zvaničnim saopštenjem:

– Sumnja se da je on primoravao dvadesetčetvorogodišnju devojku da se bavi prostitucijom na taj način što ju je tukao, zaključavao u stanu, oduzimao lična dokumenta, ali i objavljivao poruke neistinite sadržine o njoj na društvenim mrežama i pretio njenim rođacima i prijateljima. Takođe, V. V. I. je, kako se sumnja, vrbovao dvadesetjednogodišnju devojku da se bavi prostitucijom, zloupotrebljavajući njenu lošu materijalnu situaciju, i iznajmljivao stanove u kojima su oštećene, uz novčanu naknadu, pružale seksualne usluge klijentima- stoji u saopštenju MUP-a.

Saslušanje

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u četvrtak je saslušan V.V.I. (29) zbog sumnje da je od decembra 2022. godine do 30. marta u Beogradu pretnjom, zloupotrebom poverenja i teških prilika vrbovao oštećenu devojku za vršenje prostitucije, a sav prihod od njenih usluga zadržavao za sebe.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do dvanaest godina.

Sumnja se da je Voren V. I. oštećenu doveo u zabludu tako što je stupio sa njom u emotivnu vezu i stekao njeno poverenje prividno dobrim odnosom prema njenom detetu iz prvog braka, znajući da je ona u lošoj materijalnoj situaciji kao samohrana majka.

Obećao joj je da će moći da prestane da se bavi prostitucijom kad god bude želela, odnosno dok ne skupe malo novca.

Osumnjičeni je kako se sumnja, postavljao njene slike na društvenim mrežama, određivao cene usluga, ugovarao klijente, iznajmljivao stanove za pružanje usluga. Ucenjivao ju je da bude sa njim i da se bavi prostitucijom za njegov račun, te zastrašivao ličnim pretnjama, kao i pretnjama njenoj porodici i prijateljima.

U slučaju da odbije klijenta, on ju je tukao.

Protiv Vorena V.I. biće u vezi sa još jednom devojkom biće sprovedene i dokazne radnje u pravcu utvrđivanja elemenata krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije, za koje je zaprećena kazna zatvora od od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

FB

Pritvor

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sud je odredio pritvor Vorenu V.I. (29) koji se sumnjiči da je od decembra 2022. godine do 30. marta u Beogradu pretnjom, zloupotrebom poverenja i teških prilika vrbovao oštećenu devojku za vršenje prostitucije, a sav prihod od njenih usluga zadržavao za sebe.

Osumnjičenom je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio do 30 dana pritvor.

 

(Telegraf.rs)

 

Tagovi

Pročitajte još: