NA KRILIMA MANDIĆA NOVOBEOGRAĐANI PREGAZILI ZVEZDU

Levoruki bombarder vodio Novi Beograd do treće pobede u Superligi Srbije – 15:7

Igrao je Dušan Mandić u derbiju kao da sutra ne postoji, kao da Novom Beogradu život zavisi od utakmice sa Crvenom zvezdom. Čekao je crveno-bele mesecima da im naplati dug i udari zateznu kamatu za poraz koji Novi Beograd nije ni osetio, jer je konačna računica bila takva da postao prvi put prvak države u istoriji.

Ostali su neraščišćeni računi između Dušana Mandića i Crvene zvezde, levoruki bombarder bio je nemilosrdan u gradskom derbiju. Cepao je mrežu toliko da je Vladimiru Mišoviću ponestalo materijala za krpljenje, usijala se levica kapitena Novog Beograda. Odveo je tim Živka Gocića do treće pobede u Superligi Srbije – 15:7.

Zalečio je novobeogradski klub rane koje mu je naneo kargujevački Radnički, jedina neporažena ekipa u srpskom šampionatu, vratio se na pobednički kolosek, iako je zaigrao bez centralnog beka Nikole Jakšića i Angelosa Vlahopulosa. Ima srpski i regionalni šampion širinu, sasvim dovoljno igrača na lageru da zamaskira izostanke i oni najboljih, dok je kod crveno-belih i te kako bio primetan izostanak kapitena Miloša Vukićevića.

Bazira se igra Crvene zvezde na spuštanju lopte na centre, Miloš Vukićević i Lukas Seman su se u dosadašnjem delu savršeno dopunjavali, bili su kompatibilan tandem, a na “11. aprilu” sav teret pao je na pleća slovačkog sidraša. Ciljano je Novi Beograd udvajao Lukasa Semana, skupljao je kada su postojale i najmanje naznake da bi organizatori napada Dušan Marković Gavril Subotić mogli da ga potraže na liniji dva metra.

Tek krajem prvog poluvremena Slovak je uspeo da dođe do daha, otvori se kod stative i iskoristi kašnjenje bekova u odbrani. Savršeno je u većem delu utakmice funkcionisala defanzivna postavka vicešampiona Evrope, oterani su bili Zvezdini šuteri od gola. Morali su da improvizuju i najčešće su sa centralne pozicije na isteku napada žabicama pokušavali da savladaju Žoaa Pedra Fernandesa.

Prednjačio je tercet Veljko Tankosić – Gavril Subotić – Marko Radović, sa velike razdaljine su sporadično varali golmana Novog Beograda. Održavala je teška artiljerija crveno-belih priključak, koristila je početkom drugog dela igre pliće postavljenu odbranu. Uspevali su da se približe golu Gavril Subotić i Veljko Tankosić, i pronađu uglove, ali ne i da na suprotnom kraju bazena spreče kanonadu Dušana Mandića.

Menjao je Živko Gocić taktiku, prilagođavao se situaciji u bazenu. Otvorio je utakmicu uzastopnim spuštanjem lopte na bekove, otvarali su se Dimitrios Skumpakis i Radomir Drašović, da bi kasnije glavnu reč preuzeli snajperisti. Za Dušana Mandića lek nije postojao, režirao je veliku, nenadoknadivu razliku, a štafetu su zatim preuzeli Strahinja Rašović, Alvaro Granados i perspektivni Vasilije Martinović.

Derbi je bio samo na papiru, u bazenu potpuno drugačija slika. Kad god je bilo potrebno Novi Beograd bi dodavao gas i uvećavao razliku. Preciznije, Dušan Mandić. Drame nije bilo ni u naznakama. Dejan Savić namirisao je scenario, lav je najopasniji kada je ranjen i gladan.

NOVI BEOGRAD – CRVENA ZVEZDA 15:7

(4:2, 4:3, 5:1, 2:1)

Bazen: 11. april

Isključenja: Novi Beograd 9, Crvena zvezda 10

Peterci: Novi Beograd 1 (1)

NOVI BEOGRAD: Filipović, S. Rašović 3, Mandić 4, Granados 2, Vučinić, D. Pijetlović 1, Drašović 2, Ćetković, Perković, Martinović 1, Skumpakis 2, V. Rašović, Fernandes, Šušiašvili. Trener: Gocić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Gajić, Marković, Subotić 1, Vasić, Baničević, Basara, Danković 1, Seman 2, Milojević, Radović 1, Ivanović, Fuštić. Trener: Savić.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn