Na Novom Beogradu niče nova „Maratonska“ šuma: Ušće je sve zelenije u čast Beogradskog maratona

Projekat „Maratonska šuma“ nastao je sa idejom da se podigne svest učesnika maratona i šire javnosti o značaju zaštite i unapređenja životne sredine.

U susret 36. Beogradskom maratonu danas je u Maratonskoj šumi u Parku prijateljstva na Ušću zasađeno 36 novih sadnica koje su donirali Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Zelenilo Beograd.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš zahvalio je Sekretarijatu za zaštitu životne sredine kao i Zelenilu Beograd na sadnicama i dodao da che one doprineti poboljšanju mikroklime u tom delu parka, navodi se u saopštenju.

Beogradski maraton, kako se dodaje, bavi se temama od značaja kako za trkačku zajednicu, tako i za društvo uopšte, a jedna od tema je i zagađenje vazduha kao realan izazov sa kojim se suočavaju veliki gradovi, a koji ima značajan uticaj na sve ljude koji se bave trčanjem i fizičkom aktivnošću na otvorenom.

Sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević osvrnula se na tradiciju koju neguju grad Beograd i Beogradski maraton i izrazila želju da bude nastavljena u i narednim godinama.

„Očekujemo da ćemo nastaviti tradiciju i u godinama koje dolaze pa ćemo tako za 10 godina imati novih 46, zatim 47, i nastaće maratonska šuma. U toj šumi nećemo uživati samo mi koji smo učestvovali u njenom nastajanju, već i ono što je najbitnije, uživaće i naši sugrađani i provoditi dane sa svojom porodicom“, dodala je Vilotijević.

Projekat „Maratonska šuma“ nastao je sa idejom da se podigne svest učesnika maratona i šire javnosti o značaju zaštite i unapređenja životne sredine.

Takođe, Maratonska šuma je i rezultat uspešne dugogodišnje saradnje sa gradom Beogradom, najvećim partnerom Beogradskog maratona, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn