Na Novom Beogradu obeležen Dan sećanja na žrtve Holokausta

Ministarka kulture Maja Gojković je Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta podsećanje na jedne od najpotresnijih i najdubljih tragedija čovečanstva

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, danas je održana državna ceremonija kod Spomenika žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu, u okviru kompleksa nekadašnjeg koncentracionog logora na Starom sajmištu.

Državnu ceremoniju predvodili su specijalna izaslanica predsednika Republike i ministarka kulture Maja Gojković, ministri u Vladi Srbije Ivica Dačić, Tomislav Momirović, Slavica Đukić Dejanović i Tomislav Žigmanov. Događaju su prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora i predstavnici udruženja građana.

Vence je na Spomenik u ime Grada Beograda položio vršilac dužnosti sekretara za upravu Srđan Zoraja, koji je istakao da obeležavanjem Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta čuvamo uspomenu na sve žrtve Holokausta kao i da je Republika Srbija konkretnim merama pokazala poštovanje prema jevrejskoj zajednici.

– Republika Srbija i Beograd dosledno i sa velikim pijetetom održava našu duboko ukorenjenu antifašističku tradiciju. Naša zemlja je u Drugom svetskom ratu položila velike žrtve u odbrani vrednosti antifašizma na kojima danas počiva čitava Evropa. Na tu činjenicu smo veoma ponosni. Zakonodavstvo naše zemlje je 2016. godine na jedinstven način u Evropi regulisalo pitanje nasleđivanja jevrejske imovine bez živih potomaka, i to na takav način da imovina, koja je oteta za vreme Holokausta i koja nema svojih zakonskih naslednika, pripadne Jevrejskoj opštini. Takvo rešenje je veoma pozitivno ocenjeno od svih međunarodnih činilaca – naglasio je Zoraja.

On je podsetio da je Skupština grada Beograda, proglasila 10. maj Danom sećanja na žrtve Holokausta u Beogradu, kao izraz našeg iskrenog žaljenja za žrtvama Jevrejima koji su generacijama živeli u Beogradu, a koje su okupatori i kvislinzi sistematski ubijali.

Ministarka kulture Maja Gojković je Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta podsećanje na jedne od najpotresnijih i najdubljih tragedija čovečanstva.

– Nema naroda na svetu koji nije osetio strahote Drugog svetskog rata i nema nacije koja ne nosi sećanje na desetine miliona žrtava koje je ovaj rat prouzrokovao. U vatri nacizma i fašizma koja je zapalila svet, srpski narod stradao je zajedno sa Jevrejima i Romima. Srbi veoma dobro znaju šta znači biti žrtva genocida i šta znači kada se gasi čitav jedan svet i nestaje u p

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn