Na Novom Beogradu održana tribina povodom Svetskog dana podizanja svesti o autizmu

U susret obeležavanju Svetskog dana podizanja svesti o autizmu, 2. aprila, Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd” i Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom organizovali su tribinu “ABA metoda u teoriji i praksi“.

Tribini na kojoj je predstavljen savremeni pristup u slučajevima promena u ponašanju, prisustvovali su roditelji, studenti i stručnjaci koji rade sa decom sa teškoćama u razvoju, kao i sa decom tipičnog razvoja u slučajevima primenjene analize ponašanja.

Opštinski centar i Udruženje, ovim su otpočeli zajedničke aktivnosti tokom nedelje podizanja svesti o autizmu, a tribinu je otvorila direktorka opštinskog Centra Milka Milovanović Minić.

Ona je naglasila da odziv ovakvim predavanjima dokazuje da samo udruženi možemo biti prava podrška osobi sa autizmom i njenoj porodici.

-Opština Novi Beograd preko Centra i u saradnji sa partnerima, ostvaruje svoju ulogu stalnog informisanja građana sa fokusom na podršku ranjivim grupama, među kojima su i osobe sa autizmom i njihovi roditelji – rekla je Milovanović Minić.

Prezentaciju veoma uspešne metode rada s osobama sa autizmom predstavile su Katarina Anđelković, master logoped BCaBA, direktor i osnivač centra “Lingua – Logos” i Jasmina Vujović, master logoped BCaBA, osnivač centra “Lingua – Logos”.

Ispred Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, učesnicima se zahvalio zamenik predsednika udruženja Srba Ranković.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn