Na Novom Beogradu u planu zgrada sa 44 stana i tri lokala

Objekat u naselju Ledine ima ukupnu BGRP od 5.639 kvadrata, a projektom su predviđena ukupno 62 parking mesta u podzemnoj garaži i na otvorenom.

Nakon najave druge faze izgradnje kompleksa The One, u okviru koje je planirana i lamela sa čak 20 spratova, Novi Beograd trebalo bi uskoro da dobije i jedan objekat daleko skromnijih gabarita – trospratnu stambeno-poslovnu zgradu smeštenu na uglu ulica Belfortske i Dušana Krstića.

Urbanistički projekat za njenu izgradnju se do 7. avgusta nalazi na javnom uvidu, a nosilac izrade je firma Arhitekta 7 iz Beograda. Investitor je “Parter No1” d.o.o. iz Surčina, dok idejno rešenje potpisuje beogradski KRIP inženjering sa Milenom Veljović, mia, kao odgovornim projektantom.

Ukupna BGRP od 5.639 kvadrata
Lokacija za izgradnju objekta se nalazi na parceli površine od 2.500 m² u Belfortskoj ulici u naselju Ledine. Predmetna parcela je ugaona, a na kolaciji nema izgrađenih objekata.

Projektom je predviđena spratnost Po+P+2+PS, dok ukupna planirana BGRP iznosi 5.639 kvadratnih metara (nadzemno 3.880 m² i podzemno 1.759 m²).

Objekat pripada zoni mešovitih gradskih centara u zoni niske spratnosti, gde su u prizemlju obavezni komercijalni sadržaji. Maksimalni indeks zauzetosti je 40%.

Pešački i kolski pristup je omogućen iz ulica Dušana Krstića i Belfortske, kao i iz novoplanirane ulice koja izlazi na Belfortsku ulicu.

Planirana su ukupno 62 parking mesta, od čega su 44 projektovana u podzemnoj garaži, a 18 na otvorenom.

U prizemlju objekta smeštena su tri lokala, dok su na spratovima projektovana 44 stana različitih struktura i kvadrature.

Na prvoj i drugoj etaži projektom je predviđeno po 16 stambenih jedinica, dok je na povučenom spratu projektovano 12 stanova.

Planirana su i ukupno 62 parking mesta, od čega su 44 projektovana u podzemnoj garaži na jednom nivou, dok je 18 mesta predviđeno na otvorenom.

Simetrija kao glavni princip
Kako se navodi u Urbanističkom projektu, arhitektura objekta prilagođena je nameni i lokaciji i potrebama budućih korisnika.

“Arhitektonski jezik je u duhu tradicionalne arhitekture sa kombinacijom elemenata savremene arhitekture, što se ogleda kroz upotrebu trajnih savremenih materijala” – kaže se u dokumentacijii dodaje:

“Glavni princip projektovanja fasada i organizacije unutrašnjeg prostora jeste simetrija, dok je dinamičnost na fasadama postignuta formiranjem erkera, kao i promenom materijalizacije”.

Tagovi

Pročitajte još: