Najava onlajn koncerta benda „Gorica & The Grooveheadz“ u okviru manifestacije „Novobeogradsko kulturno leto“

Opština Novi Beograd nastavlja tradiciju u organizaciji dobro poznate kulturne manifestacije „Novobeogradsko kuturno leto“. Drugi koncert koji ćemo slušati je koncert benda – „Gorica & The Grooveheadz“.

„Gorica & The Grooveheadz“ je sastav mladih muzičara spontano okupljenih prilikom studija na Džez odseku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Bend je okupila kantautorka Gorica Šutić, koja potpisuje muziku, aranžmane i tekstove pesama.
Zvuk benda izmiče žanrovskim odrednicama, ali je očigledan uticaj džeza, soula, gruva i elektronike. Ovaj sastav je naročito posvećen autorskom radu, a u njihovom repertoaru se mogu naći i obrade već postojećih numera koje aranžmanski prilagode svom senzibilitetu i zvuku.

Muzičari koji čine ovaj sastav su: Gorica Šutić, vokal, tekstopisac, kompozitor i aranžer, koja je poznata domaćoj publici i kao član benda “MING”; Stevan Milijanović, klavijaturista koji je autor, kompozitor i aranžer sastava “EJO” i “Ikigai Collective”, redovan je član mnogih beogradskih jazz sastava; Aleksa Milijanović, bubnjar, takođe član bendova “EJO”,“MING”, “Ikigai Collective”, “Bosque” i mnogih drugih; David Gegić, basista benda “MING”,“Bojan Cvetković Quartet”, “Ikigai Collective” i mnogih drugih; Stefan Stehlik, gitarista kojije član poznatog soul-funk benda MaraQYa.

Nastup benda „Gorica & The Grooveheadz“ možete poslušati i pogledati 18. jula od 20 časova na našoj fejsbuk stranici i na našem IGTV kanalu.S obzirom na situaciju sa pandemijom virusa ove godine, nažalost, svi koncerti će biti onlajn i možete ih pratiti svake nedelje u 20 časova na fejsbuk i instagram profilima na linkovima ispod. Opština Novi Beograd nastaviće i u budućnosti da svojim sugrađanima priređuje besplatne kulturne sadržaje na koje su godinama unazad, na obostranu radost, i navikli.

https://www.facebook.com/novobeogradska.mreza

https://www.instagram.com/uknbkm/

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn