Najavljena ulaganja u studentske domove vredna 48 mil EUR – Naredne godine gradnja novog objekta u Studentskom gradu

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić najavio je da će u okviru Projekta Studentsko stanovanje biti uloženo 48 mil EUR u izgradnju novih ili rekonstrukciju postojećih studentskih domova u Srbiji, saopštilo je resorno ministarstvo

Ministar je tokom prijema brucoša u Studentski dom Karaburma rekao da se najpre planira izgradnja novog objekta u okviru kompleksa Studentski grad na Novom Beogradu sa 1.000 mesta za smeštaj studenata, kao i završetak studentskog doma u Nišu sa 400 mesta.

– Ovu godinu koristimo za pripremu, a na proleće 2022. bi trebalo da bude raspisan urbanističko-arhitektonski konkurs za Studenstki grad, nakon čega sledi priprema projekta za realizaciju, odnosno, izrada projektno-tehničke dokumentacije za novi objekat, dobijanje svih dozvola i izbor izvođača radova – naveo je Ružić.
U okviru druge faze projekta Studentsko stanovanje plan je da bude izgrađena nova zgrada u okviru studentskog kampusa u Novom Sadu i rekonstruisan Studentski dom Karaburma.

– Studentski dom Karaburma od kada je izgrađen 1978. godine nije ozbiljnije renoviran. Plan je da u rekonstrukciju ovog objekta uđemo nakon što bude završena izgradnja nove zgrade u Studentskom gradu, kao bismo mogli da raselimo studente Karaburme i stvorimo uslove da rekonstrukcija počne – rekao je ministar Ružić.
Projekat Studentsko stanovanje biće realizovan od 2022. do 2026. godine i finansiran kreditnim sredstvima Razvojne banke saveta Evrope – CEB sa 32 mil EUR, dok će učešće Srbije biti 16 mil EUR.

Izvor: eKapija

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn