Najbolje lokacije za pecanje? Jedna je na Novom Beogradu!

Ako ste za ove praznike konačno našli vremena da odete na pecanje, proverili smo na pecaroškim sajtovima gde je najbolje.

Ljubitelji ribolova često imaju svoja omiljena mesta, ali ako ste početnik – najbolje bi bilo da potražite savet iskusnijih pecaroša. Sajt Gde na pecanje mogao bi da bude dobar start sa svojom mapom dobrih lokacija za ribolov. Neka mesta su u blizini, a za neka će vam biti potrebno da se pripremite na put, pa smo se za te potrebe raspitali i za cene smeštaja koje mogu da vas sačekaju na određenim lokacijama.

Na primer, na Novom Beogradu, na reci Savi, na samom kraju Bežanijskog zimovnika, ispod novog železničkog mosta se nalazi odlično mesto za pecanje koje mnogi preporučuju.

https://www.instagram.com/p/BqUVpC1F9jw/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Od tehnika pecanja ovde najbolje prolazi varaličarenje, pecanje na plovak i dubinsko pecanje, a najbolje se lovi bela riba, štuka, bucov, som i smuđ.

Ako biste ipak „pobegli“ iz grada na neki vikend, mnogi ribolovci preporučuju da se uputite u Trstenik, gde se peca sa obe strane Zapadne Morave, jedna napomena je da se uz kragujevačku stranu ne može prići kolima već se mora pešačiti uz obalu.

Sa te strane je obala nešto strmija ali čista za prilaz. U prevodu, krenite ovim putem sa što manje opreme jer vas čeka neravno i kamenito tlo sa dosta virova.

Ovo mesto je najbolje za pecanje mrene i to krupnijih primeraka, preko 2 kilograma, dok se sa trsteničke strane veće šanse za pecanje skopalja i mnogo lakši prilaz reci, a u blizini se nalazi i parking, a do vode se samo silazi niz stepenice.

Noćenje u Trsteniku, ili u njegovoj neposrednoj blizini vas može izaći od 1.000 dinara po osobi, do 3.600 i zavisnosti od toga kakav vam je smeštaj potreban, i da li ćete možda odabrati da platite noćenje sa doručkom ili samo krevet.

Još jedno od mesta koje se izdvojilo i koje su mnogi preporučili je kanal Karaš, koji spaja reku Tamiš sa Dunavom kod Čente, a nalazi se oko 1 kilometar pre ulaza u Čentu, na magistralnom putu Beograd-Zrenjanin.

Levo i desno od mosta, preko kanala, nalazi se nekoliko mesta za pecanje, a kanal je bogat belom ribom i pecaju se šaran, štuka i som.

Ako volite mušičarenje, preporuka je mušičarski revir Konjic.

Jedan od revira je u samom centru grada Konjica, od Prohića potoka do ušća reke Trešanice u dužini od oko kilometar ipo. Revir je izuzetno bogat lipljenom, potočnom pastramkom, mekousnom pastramkom, jezetskom pastramkom, zlatovčicom i glavaticom, a drugi revir se nalazi u selu Glavatičevo.

Da biste pecali ovde, pored opreme vam je neophodna dozvola za revir.

Ako ste se odlučili na put u Bosnu i Hercegovinu, dobra vest je da vas očekuju cene smeštaja od 5 do 19 evra za noć, a možete odabrati i da budete smešteni i u nekom od domaćinstava pa da uz smeštaj imate priliku da uživate u domaćoj kući i ukusnim specijalitetima.

nova

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn