Nastavlja se akcija suzbijanja komaraca na Novom Beogradu

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” i sutra nastavljaju akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća”.

Kako je navedeno, sutra od 20 časova do ponoći, ekipe ovog komunalnog preduzeća suzbijaće komarace na sledećim lokacijama: Novo Bežanijsko groblje, nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Vinogradska ulica, uz napomenu da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili.

Preparate koje ekipe „Gradske čistoće” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Takođe su upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova.

Iz JKP-a „Gradska čistoća” apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije.

Tagovi

Pročitajte još: