NASTAVLJA SE AKCIJA SUZBIJANJA KOMARACA NA NOVOM BEOGRADU: Danas na „udaru“ krvopije u ovim delovima

Nastavlja se akcija suzbijanja komaraca na Novom Beogradu.

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ i danas nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

„U sredu, 28. juna u periodu od 20:00 časova do ponoći ekipe ‘Čistoće’ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu navodi se u saopštenju JKP „Gradska čistoća“.

Kako se napominje, tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova,

„Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Tagovi

Pročitajte još: