Nastavlja se prskanje komaraca na Novom Beogradu: Ove lokacije su danas i sutra na spisku

Ukoliko sugrađani primete povećanu brojnost komaraca, mogu je prijaviti Servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11-0-11

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ danas i sutra sprovode akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje u priobaljima na teritoriji grada Beograda, ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili.

Tokom današnjeg dana, od 18 časova do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokacijama: nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Ada Međica, obala Save ka Ostružnici i Umci, blokovi 44, 45, 70 i 70a.

U petak, 7. juna, od 18.30 časova do ponoći tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: obala Save uz naselja Ostružnica.

Ukoliko sugrađani primete povećanu brojnost komaraca, mogu je prijaviti Servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11-0-11.

Ekipe JKP-a „Gradska čistoća“ koriste preparate za suzbijanje komaraca koje je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine i koji su upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, tako da nema razloga za strah.

„Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca“, saopšteno je iz JKP-a „Gradska čistoća“.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: