Nastavlja se suzbijanje komaraca sa zemlje, vode i iz vazduha

Ukoliko vremenske prilike dozvole, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” planira da nastavi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje, vode i iz vazduha na javnim površinama teritorije grada Beograda.

Planirana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se 30. avgusta sprovoditi od 18 do 24 časa i obuhvatiće sledeće lokacije: Bežanijsko groblje, Zelengorsku, SC „Surčin”, naselje Soko salaš, SAJ, naselje 13. maj, Umku, Ostružnicu (čamac), Mladenovac–Selters, Mladenovac–Rajkovac, Mladenovac selo, Mladenovac grad, Sopot centar, Surčin i Radiofar.

Suzbijanje komaraca iz vazduha sprovodiće se nad Mladenovcem i široj okolini, preciznije u selu Mladenovac, Rajkovcu, Seltersu, Međulužju, Granice, Kovačevcu. Suzbijanje odraslih formi komaraca iz aviona biće sprovedeno pod adekvatnim vremenskim prilikama od 17.45 do 20 časova. 

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Iz JKP „Gradska čistoća” apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja ove akcije.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn