Nelegalni objekti na Novom Beogradu dobijaju struju i vodu!

Skupština Srbije usvojila dopune Zakona o ozakonjenju objekata.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas dopune Zakona o ozakonjenju objekata kojim se omogućava građanima koji žive u nelegalizovanim objektima da se privremeno priključe na struju i vodu.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da nikome neće biti ozakonjen objekat na osnovu dopuna ovog zakona.

– Ozakonjenje je proces koji se obavlja po ovom zakonu, a omogućavanje nekome da se priključi (na struju i vodu) nije ozakonjenje. To je humanitarna mera, mera na koju nas je upozoravao i Zaštitnik građana više puta, jer su mu se građani obraćali – rekao je Vesić u raspravi u Skupštini Srbije.

Poslanici su usvojili i zakon o potvrđivanju sektorskog Sporazuma između Vlade Srbije i Evropske komisije o mehanizmima primene finansijske pomoći Unije Republici Srbiji u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć u oblasti podrške programa ruralnog razvoja IPARD III.

U toku je glasanje i o ostalim tačkama dnevnog reda, kojih ima 30, s tim što je juče izabran novi ministar prosvete, što je bila peta tačka.

Tagovi

Pročitajte još: