NEMA NIŠTA OD RUŠENJA I IZMEŠTANJA STAROG SAVSKOG MOSTA

Činjenica je da Beogradu nedostaju mostovi, međutim, ako se nadogradi postojeći most, a ne urade se pristupne saobraćajnice, ništa nismo postigli, kaže za 24sedam stručnjak za bezbednost u saobraćaju Milan Vujanić.

Stari savski most će ipak „preživeti“ i ostaće na svom mestu, a nova spojnica starog i novog dela Beograda gradiće se na konstrukciji sadašnjeg mosta.

Iako je prvobitno bilo reči o tome da će biti porušen, od te zamisli se odustalo, pa je 2019. godine odlučeno da bude izmešten u park „Ušće“, dok bi njegovo mesto zauzeo moderniji most.

Ova ideja bila je aktuelna sve do pre nekoliko dana, kada je gradski menadžer Miroslav Čučković najavio da neće biti rušenja niti izmeštanja mosta, već će biti nadograđen, poput Brankovog.

Kako je za 24sedam istakao Milan Vujanić, stručnjak za bezbednost u saobraćaju, dogradnja postojećeg mosta je dobra ideja, ali njegova uloga će biti potpuna tek kada budu urađene i pristupne saobraćajnice.

– Činjenica je da Beogradu nedostaju mostovi, međutim, ako se nadogradi postojeći most a ne urade se pristupne saobraćajnice, ništa nismo postigli – naveo je on.

Vujanić je objasnio da je proces izgradnje pristupnih saobraćajnica za Stari savski most, sa novobeogradske strane, jednostavan, dok će veći problem za neimare predstavljati strana Beograda kod Ekonomskog fakulteta.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn