„Nemojte ćutati, prijavite svako nasilje“: Zaštitnik građana o zločinu koji se dogodio na Novom Beogradu

Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je nakon saznanja iz medija da je u sredu oko 17 časova na Novom Beogradu muškarac (45) ubio vanbračnu partnerku (55), a zatim izvršio samoubistvo, pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i Gradskog centra za socijalni rad Beograd.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je ovom prilikom ponovo naglasio da svi oni koji su znali za eventualne prethodne loše odnose između partnera a nisu na to reagovali, snose svoj ne mali deo odgovornosti.

„Nemojte ćutati, prijavite svako nasilje, jer to nije problem samo dvoje ljudi, već svih nas. Ovako se više ne može, zakon se mora menjati“, istakao je Pašalić, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju, prvenstveno o aktivnostima koje su sprovedene od strane policijskih službenika i ostvarenoj saradnji sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja.

Od Centra za socijalni rad Beograd je zatraženo da dostavi izveštaj o postupanju organa starateljstva u konkretnom slučaju kao i o aktivnostima koje su preduzete u saradnji sa drugim organima, ali i podatke o tome da li je žrtva organu starateljstva ranije prijavljivala nasilje od strane partnera i koje su sve mere tim povodom eventualno preduzete.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn