Nepoznati počinioci isekli zdravo stablo breze na Novom Beogradu

Zasad nepoznati počinioci isekli su danas potpuno zdravo, odraslo stablo breze na zelenoj površini ispred stambenog objekta u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 93, saopšteno je iz JKP „Zelenilo – Beograd”.

Zaposleni su tokom redovnog obilaska terena primetili isečeno stablo. Seča je izvršena uz pomoć testere. JKP „Zelenilo – Beograd” podneće protiv nepoznatog počinioca prijavu Sekretarijatu za inspekcijske poslove Grada Beograda.

Breza koja je isečena bila je visine osam metara, a prečnika debla 25 cm.

Da uništavanje stabala u gradu nije usamljen slučaj pokazuje i događaj od pre dva dana, kada je u stambenom naselju Sime Igumanova na Vračaru, u blizini dečjeg igrališta, nepoznati počinilac zapalio jedno odraslo stablo mečje leske. Leska je starosti 40 godina i visine 12 metara. Vatra je brzo ugašena uz pomoć intervencije vatrogasaca. Srećom, ovo stablo nije u velikoj meri oštećeno, tako da će posle saniranja oštećenja od vatre i mera nege koje će stručnjaci iz JKP „Zelenilo – Beograd” primeniti na stablu, nastaviti da živi i ulepšava naselje.

JKP „Zelenilo – Beograd” najoštrije osuđuje ovakve postupke nesavesnih pojedinaca. Apelujemo na sve sugrađane da čuvaju zelenilo, drveće i sve ono što se nalazi na zelenim površinama. Priroda, biljke i parkovi su egzistencijalna potreba čoveka, ali je takođe čovek potreban njima da ih štiti, neguje i voli, kako bi mogao da uživa u blagodetima koje mu one donose u gradskoj sredini.

Tagovi

Pročitajte još: