Neverovatna svadba na Novom Beogradu: Na pozivnicama napisali cenu stolice i koliko para očekuju od gostiju

Mladenci Janko R. i Marija S. venčaće se početkom septembra u poznatom restoranu na Novom Beogradu a dilemu oko poklona gostima su rešili da olakšaju tako što će im predložiti da ponesu kovertu i reći im tačno koliko bi u njoj trebalo da bude novca.

Inače, u Srbiji je koverat sa novcem najčešći poklon za mladence, a da bi izbegli bilo kakvu dilemu, ovi mladenci su u pozivnicama za venčanje napisali koliko tačno košta svaka stolica.

Marko, gost i prijatelj mladenaca, odlučio je da svoje razočarenje podeli na društvenim mrežama, otkrivši da na pozivu stoji da je cena svake „stolice” 45 evra.

„Ljudi, vi niste normalni“

„Janko i Marija su moji prijatelji i čim sam dobio poziv, odmah sam ih nazvao i rekao im da nisu normalni. ‘Ljudi, vi niste normalni, uslovljavate goste koliko novca treba da ponesu.’ To sam im rekao. Ali još veće iznenađenje je bila njihova reakcija, odnosno njihovo opušteno ponašanje“, napisao je on.

„Zamislite, uvredili su se što sam to prokomentarisao. Pa čekajte prijatelji, uslovljavate me da vam donesem 45 evra, odnosno ne manje od toga jer ima toliko stolica, a pozvana je cela moja porodica, tj. otac, majka, brat i ja, pa ako je stolica 45 evra po osobi, proizilazi da mi kao porodica moramo da damo najmanje 180 evra. Pazite, bogataši“, dodao je on.

Pogrešan potez?

Marko je izračunao da bi porodica sa troje dece morala da da više od 200 evra, što smatra da je previše.

„Mislim da je Jankov i Marijin potez potpuno pogrešan jer prvo žele da ‘odlože’ venčanje, odnosno da našim poklonima pokriju troškove svog venčanja. Ne kažem da je loše, u Srbiji svi to rade, ljudi organizuju. svadbe da zaradimo, ako ćemo pošteno. Ali ne treba da nam mladenci govore koliko ćemo im novca doneti kao svadbeni poklon, nema smisla“, zaključio je on.

Tagovi

Pročitajte još: