Njegovi đaci su u VRHU LISTA na prijemnim za fakultete: Profesor novobeogradske gimnazije jedan od šest najboljih nastavnika u Srbiji

Njegovi đaci su u vrhu lista na prijemnim za fakultete, imaju vremena za učenje, ali i za školsku „Poteru“ i humnitarne akcije. Zato je Jovica Plavšić, profesor u Desetoj gimnaziji na Novom Beogradu, jedan od šest najboljih nastavnika u Srbiji i dobitnik nagrade koju već osam godina dodeljuje Udruženje „Živojin Mišić“.

Dron za snimanje i set više bubica koji je dobio na poklon, profesor Plavšić namerava da deli sa đacima i drugim kolegama u školi. Kao i do sada, osim u nastavi, primenu će naći i u ekološkim i humanitarnim akcijama koje objavljuje na Jutjub kanalu. Jedan je od šest najboljih edukatora u 2021. godini prema oceni Udruženja „Živojin Mišić“ i nije mu potreban dodatni „čin“.

„Voleo bih da budem vojvoda, ali pošto dolazim iz Desete gimnazije, mislim da je desetar primereniji čin“, kaže u šali uvek raspoloženi profesor Plavšić.

Ističe da su mu male šanse na svetskom takmičenju nastavnika, ali da rastu.

„Od nas šestoro moje su šanse najmanje, ali videćemo. Ako Konstrakta pobedi na Evroviziji i meni rastu šanse“, kaže omiljeni profesor iz Desete gimnazije za RTS.

Kandidate za nagradu prijavljuju kolege i bivši đaci, a u žiriju su najbolji nastavnici prethodnih godina.

„Kada sam pogledao ko je sve dobio ovu nagrodu odgovornost je još veća da unapredim svoj rad. Predsednik udruženja je uspešan biznismen i deset odsto svojih primanja ulaže u obrazovanje u Srbiji“, rekao je Plavšić.

Epidemija nije umanjila znanje o hemiji, jer su njegovi đaci bez problema upisivali Medicinski fakultet proteklih godina.

Prošle godine smo napravili senzaciju jer su naši đaci na svim fakultetima bili među prvima. I na Medicinskom fakultetu među prvih 20 na rang-listi bila su četiri moja đaka“, ističe profesor Plavšić.

Sa đacima ne priča samo o ocenama, kaže, one su sporedna stvar. Na časovima ih uči i kako se savladava trema od javnog nastupa. Jedna brucoškinja sa Kosova i Metohije sama je spremala prijemni uz video-časove profesora Plavšića.

„Ona je uspela da upiše Medicinski fakultete i sama je rekla da je 51. učenica Desete gimnazije i ponosan sam na taj njen uspeh“, rekao je profesor hemije.

Ne odustaje ni od humanitarnih i ekološkoj akcija

Lekcije i predavanja više ne mora da snima, učenici časove prate uživo. Sa dronom i dodatnim bubicama Jutjub kanal biće još atraktivniji.

„Prvo ćemo da snimamo ‘Igre bez granica’ u školi, videćemo da li će nastavnici da igraju protiv đaka ili maturanti protiv svih“, kaže Plavšić.

Planira i da ode u Struganik, rodno mesto Živojina Mišića, da i tamo snimi neki čas. Ne odustaje ni od humanitarnih i ekološkoj akcija i kaže da će uskoro četvorogodišnji Igor Samolov doći sa svojom mamom.

„Boluje od cerebralne paralize i uprkos lošim prognozama dobro napreduje. Uz terapiju, koja je vrlo skupa, ostvario je odlične rezultate i pratićemo njegov dalji razvoj“, rekao je Jovica Plavšić.

Blic

Tagovi

Pročitajte još: