NOVA CENA DNEVNE KARTE U PREVOZU Evo koliko će koštati i gde će moći da se kupi!

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će cena dnevne karte u gradskom prevozu pojeftiniti i da će, umesto najavljenih 200 dinara, biti 120 dinara.

Šapić je na TV Prva rekao da će u maju početi novi sistem naplate karata i da će, ako bude još nekih korekcija cene karata, javnost biti obaveštena blagovremeno, dodajući da cene mogu samo da idu na dole.

„Imali smo veliko skidanje cene karata, sada je samo 1.000 dinara karta za sedam dana. Da bi proporcionalno skinuli sve cene do kraja danas su mi javili da za ovu sa 200 idemo na 120 dinara“, rekao je Šapić.

Dodao je da ono što može da kaže do momenta dok ovo ne postane zvanično, jeste da cene mogu da idu samo na dole.

„Mi smo spremni na žrtvu da bismo vratili poverenje u javni prevoz“, rekao je Šapić.

Gradonačelnik je ponovio da će novi sistem naplate u javnom gradskom prevozu biti daleko jednostavniji, jeftiniji i efikasniji. „Radimo paralelno na više nivoa.

Režemo troškove u GSP-u, dok ćemo potpuni uvid u stanje stvari imati kada preuzmemo sistem koji sada kontroliše privatnik. Sadašnji sistem se pokazao po svim aspektima nefunkcionalan, neisplativ i loš po Grad“, rekao je Šapić.

Podsetio je da je od uvođenja novog sistema opala naplata za tri milijarde dinara, odnosno 25 miliona evra na godišnjem nivou.

Prema njegovim rečima, građani će u početku kupovati karte preko sms-a, kao i na nekoliko prodajnih objekata u prestonici, dok će tokom leta ta prodaja zaživeti na beogradskim kioscima i putem aplikacije.

Naveo je da će građani Beograda stariji od 65 godina moći da izvade doživotnu kartu za javni gradski prevoz i podsetio da su do sada to morali da rade jednom godišnje, uz čekanje u redu, dodajući da će im postojeće karte važiti do kraja godine.

Šapić je istakao da će i kontrola karata biti jednostavnija jer će to od sada raditi komunalni milicioneri – Beli, a koji su i do sad morali da učestvuju u tom procesu.

„Grad Beograd je raspisao prijem za novih 200 i dodatni zahtev Vladi Srbije za prijem novih 1.000 Belih, dok ćemo svim kontrolorima koji sada rade ponuditi da uđu taj novi sistem, uz adekvatnu obuku i ispunjenje određenih uslova. Ti ljudi će imati priliku da nastave da rade, ali da rade i druge poslove iz nadležnosti Belih“, naveo je on.

Tagovi

Pročitajte još: