NOVA PREVARA NA NOVOBEOGRADSKIM PIJACAMA: Mislite da je domaće KAD ONO… Evo šta se dešava

Spisku sitnih prevara tipa zakidanje na meri, tvrdnje da su proizvodi domaći a ne iz marketa, a kojima se služe pojedini prodavci na pijacama u Srbiji, dodata je i nova, gotovo neverovatna.

Naime, u prigradskim naseljima u Beogradu, kako tvrde potrošači, pojavili su se trgovci koji nakupcima izdaju tezgu s babom iz komšiluka.

Baba, pritom, glumi da je sa sela i ima zadatak da kupce ubedi da je povrće i voće stiglo sa njene njive, takoreći neprskano.

– Stalno kupujem na istoj pijaci, u Novom Beogradu, jer mi je preko puta zgrade. Obično biram kod koga ću uzeti voće i povrće, važno mi je da je domaće, da nije tretirano raznim hemikalijama. Na istom mestu kupujem i domaća jaja i piletinu. Pre nekoliko dana, sasvim slučajno za jednom tezgom sam videla komšinicu iz ulaza do mog. Prvo sam pomislila da je nakratko zamenila nekog prodavca, ali i kad sam drugi put prošla, bila je na istom mestu. A onda sam čula kako bez imalo ustručavanja preporučuje kupus koji je dan ranije ubrala sa svoje njive u Futogu. Šokirala sam se kad sam to čula. Sačekala sam da mušterija ode i onda sam je pitala otkad je ona iz Futoga – ispričala je ona za Alo.

Prema njenim rečima, komšinica koja ima 69 godina i ne izgleda baš kao umorna baka sa sela, priznala joj je da su je angažovali drugari njenog sina da glumi poljoprivrednicu.

– Moje je da dođem nenašminkana i s maramom, kad god me neko pita odakle sam da kažem da sam iz Futoga. To mi i nije teško, jer sam rođena u Novom Sadu. Treba ljudima da sugerišem da je kupus sa moje njive i da je najbolji – prepričala je razgovor s komšinicom sagovornica.

– Moj muž je posle saznao da već duže vreme može da se zakupi lažna seljanka. Samo tezga je 4.800 dinara kad se iznajmljuje od pijačne uprave, a s babom je, kako su mu rekli, po dogovoru. Zavisi da li će biti svakog dana ili samo vikendom. Posao cveta i svima je dobro, a to što je kupus kupljen na kvantašu ili u obližnjem marketu, koga briga – zaključila je ona.

Tagovi

Pročitajte još: