NOVE ULICE I PUTNA INFRASTRUKTURA NA NOVOM BEOGRADU

U POSLEDNjIH nekoliko godina u Beogradu je izgrađeno oko 20 kilometara novih saobraćajnica.

Zemun, Lazarevac, Novi Beograd samo su neke od opština koje su dobile nove ulice i putnu infrastrukturu. Nove saobraćajnice u Beogradu grade se obično na inicijativu nadležnih, a ove projekte sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju.

U prestoničkim opštinama sada ima 20 novih ulica. Neki od projekata koji su urađeni su Železnička ulica u Lazarevcu, saobraćajnica za fabriku vakcina u Zemunu, Studentska ulica na Novom Beogradu i pružni prelaz u Batajnici.

– Ovi projekti podrazumevaju i izgradnju prateće infrastrukture, a to je vodovod, kanalizacija, elektroinstalacije, javna rasveta – rekli su za „Novosti“ u Direkciji. – Mi ovakve projekte radimo prema godišnjem programu uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, koji usvaja Skupština grada Beograda. Planovi nastaju na osnovu sagledavanja potreba u razvoju Beograda, inicijativa Grada i gradskih sekretarijata, opština i javno-komunalnih preduzeća.

Završen je i produžetak Bulevara Zorana Đinđića, izgrađen je kružni tok koji spaja Bulevar i Ulicu Vladimira Popovića. Ova deonica sređena je u dužini od 500 metara. Ideja je da ovaj projekat rastereti novobeogradske saobraćajnice. U Jakovu je pre par meseci završena i petlja na auto-putu, a ovaj „priključak“ izgrađen je kako bi stanovnicima Donjeg Srema olakšao izlazak na auto-put „Miloš Veliki“. Centar Surčina sada je rasterećen od tranzitnog saobraćaja, ali i građani brže stižu do centra grada.

Tokom 2022. godine urađena je deonica od 200 metara Studentske ulice, između Bulevara Zorana Đinđića i Arsenija Čarnojevića. Ovaj produžetak izgrađen je kako bi pojednostavio izlazak na auto-put i tako olakšao vožnju žiteljima ovog dela prestonice.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn