Novi Beograd bez barijera: „Gradsko stambeno“ besplatno postavlja rampe za osobe sa invaliditetom na ulazima u zgrade

Akcija je pokrenuta 2015. godine, a rezultat je više od 500 postavljenih rampi širom grada, koje su ugrađene bez ikakve novčane nadoknade od strane stanara.

JP „Gradsko stambeno“ i ove godine nastavlja besplatnu akciju „Beograd bez barijera“ u okviru koje se na ulaze u prestoničke zgrade postavljaju rampe za osobe sa invaliditetom.

Rezultat je više od 500 postavljenih rampi širom grada, koje su ugrađene bez ikakve novčane nadoknade od strane stanara.

– Primljene su odlične povratne reakcije ove posebno ugrožene grupe sugrađana, ali i stanara uopšte, i iste su bile pokazatelj da je preduzeće na dobrom putu. Rampe nisu od koristi samo osobama sa invalidetom, već i majkama sa malom decom, kao i starijim sugrađanima koji se otežano kreću – saopštili su iz „Gradskog stambenog“.

Ističu i da je interesovanje stanara od samog početka akcije ogromno, kao i da se stručne službe trude da u što kraćem roku izađu na teren kako bi ustanovili da li postoji mogućnost postavljanja rampi.

– Važno je da se rampa postavi tako da nikoga ne ugrožava, odnosno da bude bezbedna, a ujedno i u skladu sa svim važećim zakonskim propisima – ističu iz nadležnog preduzeća.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn