Novi Beograd će biti svetski MMA centar! Najbolji borci stižu u Srbiju!

MMA je najbrže rastući sport u svetu, pa se očekuje i veliki broj turista.

Svetsko amatersko prvenstvo u MMA, na kome će se boriti 550 takmičara iz 62 države sveta, biće otvoreno u subotu, 11. februara u beogradskoj „Štark areni“ u 18 časova. Prve borbe zakazane su od nedelje, 12. februara od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak 16. februar, dok će finala u seniorskoj konkurenciji biti održana 17. februara.

Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić poručio je da je prvenstvo istorijski događaj za ovaj sport, imajući u vidu da je Beograd prvi evropski grad domaćin svetskog prvenstva u planetarno najbrže rastućem sportu, s obzirom na to su domaćini prethodnih sedam šampionata bile Sjedinjene Američke Države, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati.

– Ovo takmičenje, pre svega predstavlja veliku čast za zemlju koja se u organizacionom delu, pokazala kao odlični domaćini – rekao je Nikolić i dodao da su predstavnici svetske MMA federacije (IMMAF) oduševljeni Beogradom, uslovima u „Štark areni“, interesovanjem publike i činjenicom da ovaj sport prati ovoliki broj naših građana.

– Ne sumnjam da će po završetku prvenstva imati još bolje utiske o Srbiji. U Areni će biti postavljeno pet borilišta, u okviru kojih će se boriti 550 takmičara iz 62 države sveta. Procene su da će gledaoci biti u prilici da dnevno posmatraju i do stotinu borbi. Svi ovi takmičari dolaze u našu zemlju sa svojim timovima, trenerima, fizioterapeutima, neki čak i sa porodicama.

Kako je MMA najbrže rastući sport, mnogo navijača iz svih krajeva sveta posetiće Srbiju naredne nedelje, tako da očekujemo i veliki broj turista koji će pored vrhunskih borbi, imati priliku i da upoznaju našu zemlju- naveo je predsednik MMA saveza Srbije.

Tagovi

Pročitajte još: