Novi Beograd će dobiti vatrogasnu stanicu i sedište Sektora za vanredne situacije

U Ulici Đorđa Stanojevića bb, na Novom Beogradu, u planu je izgradnja vatrogasne stanice, kao i zgrade sedišta Sektora za vanredne situacije.

Gradnja će se obavljati u dve faze.

U prvoj fazi, planirana vatrogasna stanica pripada tipu malih vatrogasnih stanica, sa četiri vatrogasna vozila. Projektovana je u levom delu parcele, paralelno sa objektom sedišta. Na prednjoj fasadi nalazi se glavni ulaz u objekat namenjen zaposlenima i garaža za cetiri specijalizovana protivpožarna vozila

Objekat je slobodnostojeći, spratnosti P+1. Ukupna neto površina objekta je oko 487,76m2.
U prizemlju će se nalaziti garaža za četiri vatrogasna vozila, visine 6,27m, dve kancelarije, garderoba, dva sanitarna čvora, teretana za zaposlene, dva magacina. Neto površina prizemlja je oko 337 m2.

Na spratu će se nalaziti spavaonice, sanitarni čvor, soba za odmor, sala za sastanke, čajna kuhinja. Sprat se prostire iznad dela objekta, dok je u drugom delu vazdušni prostor garaže Neto površine je oko 151 m2.

Druga faza u vezi je sa izgradnjom sedišta Sektora za vanredne situacije.

Gradnja je planirana u severo – zapadnom delu parcele, prema postojećoj Tehničkoj školi. Svojom prednjom fasadom postavljena je paralelno sa ulicom Đorđa Stanojevića. Primarna ulazna zona u objekat je orijentisana prema ulici Đorđa Stanojevića, dok je sekundarni pristup namenjen zaposlenima, predviđen sa severozapadne strane objekta.

Objekat je spratnosti P+3.
U prizemlju će se nalaziti ulazni hol, kancelarije, sala za sastanke, sanitarni čvorovi, distributivna kuhinja, tehničke prostorije, toplotna podstanica, vertikalna komunikacija – stepenište i dva putnička lifta.

Na spratovima su kancelarije, sala za sastanke, sanitarni čvorovi, tehničke prostorije, vertikalna komunikacija – stepenište i dva putnička lifta.
Stepeništem je omogućen izlaz na ravan neprohodan krov radi njegovog održavanja.
Neto površina objekta je oko 3665,38 m2.
Kolski ulaz na parcelu je ostvaren iz ulice Đorđa Stanojevića, i lociran je usredišnjem delu fronta parcele, između dva objekta. Na parceli su predviđene interne saobraćajnice, parking prostor, objekat infrastrukture – trafostanica i ozelenjene površine.

Ukupno je predviđeno 72 parking mesta, od toga je 4 PM – 5% predviđeno za osobe sa invaliditetom.
Investitor je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a projektant Eko box kontejneri. Javna prezentacija će se održati na sajtu Grada, kao i u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulici 27. marta od 1. do 11. oktobra.

Izvor: eKapija

Tagovi

Pročitajte još: