NOVI BEOGRAD DOBIJA JOŠ 8 NEBODERA Sve je veće interesovanje za gradnju visokih zgrada, evo gde sve „niču“

Beograd će postati bogatiji za osam novih nebodera, visokih i do 120 metara! Svi će se graditi na Novom Beogradu, ali epitet najviše zgrade u prestonici i dalje će sa svojih 168 metara nositi Kula Beograd u okviru ekskluzivnog naselja Beograd na vodi.

Neke od atraktivnih lokacija na kojima će se graditi jesu Bežanijska kosa, okolina Sava centra i novobeogradski blokovi 11, 20, 25 i 26. Osim poslovnih i stambenih prostora, u okviru novih kompleksa naći će se i novi parkovi, škole, biblioteke, vrtići…

Glavni beogradski urbanista Marko Stojičić kaže za Informer da postoji sve veće interesovanje investitora za gradnju visokih zgrada.

– Postoji jasno definisana mapa koja se tiče visokih objekata, odnosno gde oni i kako mogu da se grade. Ima 13 kriterijuma koje lokacija mora da ispuni da bi se gradio visoki objekat. U ovom trenutku imamo oko deset inicijativa za gradnju takvih zgrada i sve je veće interesovanje investitora da grade takve objekte. Novi Beograd jeste deo grada gde je najveća mogućnost da se ta studija ostvari, jer ispunjava sve kriterijume – kaže Stojičić.

Kula Tempo

Na Bežanijskoj kosi, odmah uz autoput, gradiće se Kula „Tempo“ od 120 metara, ali i još dve manje od po 100 metara.

U ovom kompleksu nalaziće se oko 300 stanova, kvadrature od 55 kvadrata do penthausa sa više od 200 kvadrata. Projektom je obezbeđeno i dovoljno parking-mesta u garažama na dve etaže.

– Kao i u sličnim objektima u Dubaiju, Majamiju ili Singapuru, u novom kompleksu stanarima će na raspolaganju biti vrtić, igraonica, tržni centar, kafići, restorani, bioskop, bazeni, spa i fitnes centri, ateljei, saloni lepote, ordinacije… Projektom je posebna pažnja posvećena tome da nove kule ne ugrožavaju saobraćaj na Bežanijskoj kosi. Biće izgrađene tri nove saobraćajnice, a komunalna infrastruktura biće značajno proširena. Takođe, zelenih površina biće 30 puta više nego što ih je danas. Predviđena je izgradnja nove pasarele za pešake i bicikliste preko autoputa, koja će povezati Sportski centar „11. april“ sa Kulom „Tempo“ i drugim sportskim sadržajima koji postoje i koji će se tek graditi na Bežanijskoj kosi – kažu u kompaniji „Tempo“, koja je budući investitor.

I u Ulici Milentija Popovića, u blizini Sava centra, kompanija „Delta holding“ gradi dve kule koje će biti visoke 100 metara. U okviru njih nalaziće se hotel iz lanca „Interkontinental“ sa pet zvezdica i 220 ekskluzivnih soba, ukupne površine 80.000 kvadratnih metara.

Neboderi na Dunavu

U Bloku 11 na Novom Beogradu, na uglu ulica Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina, na površini od 40.094 kvadratna metra gradiće se tri nebodera.

Sva tri objekta imaće ukupno 200 stambenih jedinica smeštenih na 22.000 kvadratnih metara i oko 14.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

U susednom Bloku 12 planirana je izgradnja još dve kule visoke po 100 metara! Ovaj stambeno-poslovni kompleks prostiraće se na oko 100.000 kvadrata sa ukupno 604 stana i 952 parking-mesta. Kompleks će se nalaziti u Bulevaru Nikole Tesle.

Stručnjaci za nekretnine kažu da će kvadrat stana u ovom budućem kompleksu zbog atraktivne lokacije biti viši od 11.000 evra!

U ponudi će biti dvosobni, trosobni, četvorosobni i petosobni stanovi. Između dve stambene kule nalaziće se široki pešački plato i rampa, koji će predstavljati mesto za razonodu građana.

blic

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn