NOVI BEOGRAD DOBIJA LOKALNI TIM ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan i predsednik Udruženja Animal Rescue Serbia (ARS) Aleksandar Gavrić, potpisaće sutra, u utorak 10. oktobra, u 12 časova, ispred zgrade GO Novi Beograd, Protokol o saradnji.

animalrescueserbia.org

Opština Novi Beograd time će postati partner u formiranju lokalnog tima volontera ARS NBGD, koji će se baviti problemima zaštite životinja na teritoriji opštine.

Tim volontera ARS NBGD baviće se i edukacijom stanovnika, pre svega đaka u osnovnim i srednjim školama o pitanjima dobrobiti životinja, njihovom negovanju i zbrinjavanju u slučaju napuštanja ili zlostavljanja.

Protokol predviđa niz zajedničkih akcija Udruženja Animal Rescue Serbia i GO Novi Beograd, a među 27 tačaka Protokola su i akcije „Pokupi da te se pas ne stidi“ i „Mjau vau ekspert“, koje se odnose na najmlađe stanovnike opštine. Zadatak tima biće da najmlađe poduči kako da budu bezbedniji u kontaktu sa životinjama, kako da postanu što odgovorniji vlasnici kućnih ljubimaca ili kako da među vršnjacima prepoznaju one koji pokazuju znake nasilja nad životinjama.

Posle potpisivanja protokola, biće predstavljen i logo lokalnog ARS NBGD.

Tagovi

Pročitajte još: