NOVI BEOGRAD DOBIJA OBLAKODER: Kule visine do 100 metara gradiće se kod Sava centra

Na atraktivnoj lokaciji planiran je novi hotel iz lanca InterContinental sa 5 zvezdica.

Kompanija Delta Holding postala je novi vlasnik Sava centra u novembru ove godine kupivši ga po početnoj prodajnoj ceni od 17,5 miliona evra. Međutim, ova firma je vlasnik i većeg dela objekata u blokovima 19 i 20, uključujući hotel Crowne Plaza, poslovni kompleks Genex apartmani, kao i Delta House – budućeg poslovnog sedišta kompanije koje je u izgradnji. Međutim, sa izgradnja se tu ne završava.

Kako piše Beobuild, u toku je javni uvid plana detaljne regulacije dela bloka 20, tačnije za neizgrađenu parcelu u Ulici Milentija Popovića. Ovaj regulacioni plan trebao bi da stvori preduslove za realizaciju još jedne planirane investicije Delta Holdinga, koji je pre nekoliko godina na ovom zemljištu najavio još jedan hotelski kompleks iz lanca InterContinental.

u okviru plana obuhvaćena je i izgradnja interne blokovske saobraćajnice “Nova 1”; Foto: Beobuild

Hotel i tržni centar

Na ovoj parceli predviđena je izgradnja komercijalnih sadržaja, sa maksimalnom visinom objekata do 100 metara, a na lokaciji je planiran projekat novog hotela InterContinental Beograd, koji bi kompletirao smeštajnu ponudu sa 5 zvezdica i ponudio dodatne kapacitete za prijem gostiju kongresnog centra.

Prikazi budućeg hotelskog kompleksa objavljeni su pre nekoliko godina, a da li će se ostati pri ovom rešenju videće se kada dodatne informacije o projektu postanu dostupne.

Pored budućeg tržnog centra ukupne površine 80.000m2, u okviru plana obuhvaćena je i izgradnja interne blokovske saobraćajnice “Nova 1”, koja će u budućnosti kompleks povezati planiranim nastavkom Bulevara Zorana Đinđića.

 

Tagovi

Pročitajte još: