Novi Beograd je danas domaćin konferencije povodom Međunarodnog dana tolerancije

Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ u saradnji sa Udruženjem pravnika socijalne zaštite „Argument“, u petak 17. novembra u skupštinskohj sali Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 167, s početkom u 15 časova, organizuje Nacionalnu konferenciju „Tolerancijom do sveobuhvatnije podrške ranjivim grupama građana“.

Konferencija je posvećena obeležavanju Međunarodnog dana tolerancije i drugom rođendanu Udruženja pravnika socijalne zaštite „Argument“.

Učesicima konferencije, u uvodnom delu, obratiće se predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, zatim državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Mirko Janjić, zaštitnik građana Republike Srbije mr Zoran Pašalić, direktorka Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd” Milka Milovanović Minić, kao i predsednica Udruženja pravnika socijalne zaštite „Argument“ Julija Popović.

U radnom delu konferencije o kojoj će biti reči o pravima svih žrtava, zaštiti dece kroz hraniteljstvo i usvojenje kao i povezivanju i umrežavanju organizacija civilnog društva usled sve kompleksnijih potreba korisnika, učestvovaće: predsednica Udruženja centara za socijalni rad Republike Srbije – „Asocijacija Centara RC“ Branimirka Radosavčević, direktorka Centra za socijalni rad Beograd Silvija Alavanja, direktorka Viktimološkog društva Srbije Jasmina Nikolić i predsednica Udruženja „Zvezda“ Tanja Dražilović.

Zavod za vaspitanje dece i omladine Beograd potpisivaće ugovor o članstvu u Udruženje pravnika socijalne zaštite „Argument“ a Udruženje pravnika Republike Srbije će s tom organizacijom potpisati sporazum o saradnji.

Tagovi

Pročitajte još: