Novi Beograd odbranio titulu! Crvena zvezda se lavovski borila, ali je Španac ispisao istoriju srpskog vaterpola

Slavili su Novobeograđani i u revanšu i odbranili trofej, Granados oduševio.

Vaterpolisti Novog Beograda odbranili su titulu šampiona Srbije, pošto su u drugoj utakmici finala u gostima pobedili Crvenu zvezdu sa 14:7 (2:1, 3:2, 4:3, 5:1).

U prvoj utakmici Novi Beograd je slavio 13:8 na domaćem terenu.

Najzaslužniji za trijumf ekipe trenera Živka Gocića bio je Alvaro Granados koji je u odlučujućem meču postigao čak 10 golova i tako postao rekorder po broju pogodaka u finalima šampiona Srbije.

Blistao je španski reprezentativac tokom čitave utakmice, pogađao iz svih pozicija kada je bilo najpotrebnije i tako Novom Beogradu doneo treći trofej u klupske vitrine u istoriji, a prvi ove sezone.

Gosti su bolje počeli meč i poveli su sa 5:1. Ipak, Crvena zvezda nije pomišljala na predaju, pa su crveno-beli uspeli da uhvate priključak i priđu na samo gol zaostatka (6:5).

Rasplamsala se velika borba u tim trenucima, ali Novobeograđani su u svojim redovima imali neuhvatljivog Granadosa koji je Novom Beogradu pred poslednju četvrtinu doneo tri gola prednosti. To je ulilo dodatnu sigurnost u igru Novog Beograda koji je do kraja meča slavio sa ubedljivom razlikom.

U pobedničkom taboru Miroslav Perković dva puta se upisao u listi strelaca, dok su u redovima Crvene zvezde bolji od ostalih bili Subotić i Basara sa po dva pogotka.

Gocić je posle meča je istakao da je jako bitan trofej za njega ličnpo, sve igrače i ceo klub

– Čestitam momcima na velikoj borbi i na potpunoj predanosti i posvećenosti timu. Igrali smo dobro, iako finale možda nije bilo lepo za gledanje. Ovo je velika pobeda i prvi pehar za nas ove sezone koji smo jako dugo čekali. Ipak stigla je potvrda dobrog rada i velike želje i motivacije. Čestitam Crvenoj zvezdi koja je od decembra pokazala fantastičnu igru na svim frontovima i crveno-beli zaista zaslužuju sve pohvale za ono što su uradili ove sezone.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn