NOVI BEOGRAD ORGANIZUJE BESPLATNE ČASOVE ZA OSMAKE: Pogledajte gde se podnose prijave

Na Novom Beogradu, Vračaru, Paliluli, Čukarici i Savskom vencu u toku su dogovori sa školama oko organizovanja časova za polaganje završnog ispita na kraju osmog razreda.

Važna prekretnica u životu svakog tinejdžera je završni ispit, koji sledi na kraju osnovnog obrazovanja. Većina se trudi da se pripremi što bolje kako bi i rezultati bili takvi. Neki učenici spremaju se uz pomoć privatnih profesora, a neki to čine samostalno.
Gradske opštine kao što su Novi Beograd, Vračar, Palilula, Čukarica, Savski venac… pobrinule su se da za đake sa svojih teritorija organizuju besplatne pripremne časove.
U Novom Beogradu počelo je prijavljivanje za pripremne časove koji će obuhvatati gradivo iz matematike i srpskog jezika. Svi prijavljeni biće blagovremeno obavešteni o datumu održavanja nastave.
– Prijave se podnose na šalteru Gradske opštine Novi Beograd, radnim danima od 8 do 18 časova. Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivanjem broja telefona 011/7850-785 – poručuju iz novobeogradske opštine.
Sličnu mogućnost imaće i učenici sa teritorije opštine Vračar.
Dragi Lukić, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje i verske zajednice, kaže da bi nastava trebalo da počne 1. marta. Održavaće se subotom i nedeljom u svečanoj sali Opštine u toku marta, aprila, maja i juna. On objašnjava da je preostalo da kontaktiraju direktore škola na vračarskoj opštini kako bi se znalo u kojoj su meri učenici zainteresovani za takav vid nastave. Najbitnije je da se izaberu najbolji nastavnici koji će držati časove. Potrebno je, objašnjava, dobro organizovati sve da se ne bi desilo da za jedan predmet bude prijavljeno petoro učenika jer od ove godine učenici za treći test biraju samo jedan od pet ponuđenih predmeta. Prijavljivanje učenika trebalo bi da počne krajem februara, ali će detaljnije informacije objaviti narednih dana.
Palilula se, takođe, pobrinula da malim maturantima sa svoje opštine obezbedi pripremnu nastavu, ali pojedinosti o samoj nastavi i terminima održavanja objaviće u toku meseca.

Tagovi

Pročitajte još: