NOVI BEOGRAD PONOVO BOLJI OD ŠPANACA: Srpski šampion savladao Sabadelj i zabeležio važan trijumf

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su i šestu pobedu u Ligi šampiona ove sezone. Novobeograđani su na svom bazenu savladali Sabadelj sa 16:11 (4:2, 4:5, 5:2, 3:2).

Ekipa trenera Živka Gocića otpor upornih Španaca slomila je u trećoj četvrtini i zasluženo je stigla do važnog trijumfa. Imali su igrači aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona dosta problema u odbrani u prvom poluvremenu.

O tome svedoči podatak da su u prve dve četrvtine primili više golova (7) nego za celu utakmicu protiv istog protivnika prošle nedelje u Španiji, koji su rešili u svoju korist rezultatom 8:6.

Novi Beograd je vodio čitav meč, stekao je tri gola prednosti u drugoj četvrtini (7:4), ali Sabadelj se nije predavao pa je uspeo da dođe do izjednačenja.

Menjao je starateg domaćeg sastava Živko Gocić čuvare mreže, pokušavao da pronađe pravi ritam tima u defanzivi i u tome je uspeo u trećoj deonici. Novobeograđani su stekli pet golova prednosti pa su meč rutinski proveli kraju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Strahinja Rašović i Alvaro Granados sa po tri pogotka. Naredni meč u Ligi šampiona Novi Beograd igra 28. februara protiv Ferencvaroša.

Tagovi

Pročitajte još: