Novi Beograd pravi drim-tim!

Srpska prestonica tri godine u nizu organizator završnog turnira

Hanover je i definitivno odustao od organizovanja završnog turnira Lige šampiona, a Aleksandar Šoštar, sportski direktor Vaterpolo kluba Novi Beograd, potvrdio je da će Beograd ove sezone biti domaćina fajnal-ejta, kao i u naredne dve sezone.

Tehnički organizator fajnal-ejta, koji će se održati od 3. do 5. juna, biće Novi Beograd. Sastav koji predvodi Vladimir Vujasinović će dobiti specijalnu pozivnicu za 2022. i 2023. godinu i biće siguran učesnik završnog turnira.

Aleksandar Šoštar rekao je da će ugovor sa Evropskom plivačkom federacijom biti potpisan tokom aprila. Bazen na kojem će se održati finalni turnir još nije određen, a takmičenje će se odigrati iza zatvorenih vrata.

„Ovo je velika stvar za naš klupski vaterpolo. Novi Beograd će biti siguran učesnik F8, ali i ostali naši klubovi plasman na završni turnir mogu da izbore kroz kvalifikacije. Ove godine prvi put će se F8 igrati na neutralnom terenu, što je šansa za sve klubove. Inače, veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu, OKS, VSS na podršci i pomoći“, kaže sportski direktor Novog Beograda Aleksandar Šoštar, a prenose Novosti.

Hanover je odustao od fajnal-ejta Lige šampiona ove sezone, a iz nemačkog kluba su nedavno poručili da je za organizaciju potrebno izdvojiti i do 1.000.000 evra. Beograd će prvi put od 2013. godine ugostiti najbolje vaterpolo klubove na Starom kontinentu. Pre osam godina Crvena zvezda je na Banjici osvojila evropsku titulu savladavši dubrovački Jug u finalu, a te sezone crveno-beli su napravili drim-tim.

Iz Novog Beograda su početkom tekuće sezone najavljivali velika dostignuća. Sastav Vladimira Vujasinovića predvođen Milošem Ćukom, Markom Avramoviće, Draškom Gogovim i Đorđem Filipovićem vodiće bitku u domaćem prvenstvu sa Crvenom zvezdom i Radničkim za naslov prvaka, a za novu sezonu u kojoj će biti deo elite spremili su zvučna pojačanja. Klub bi trebalo da pojačaju Duško Pijetlović Radomir Drašović, koji nastupaju za mađarski Solnok. Za očekivati je da Novi Beograd zadrži nosioce iz ove sezone i da krene u lov na još nekko veliko ime.

Srpski reprezentativci su početkom tekuće sezone uplivali u domaći vaterpolo. Pokazalo se da jesu garant dobrih rezultata. Novi Beograd je eliminisan u osmini finala Kupa Evrope, Radnički je stigao do četvrtfinala, a Crvena zvezda ima šanse da u istom takmičenju osvoji trofej. Crveno-beli u polufinalu igraju protiv Solnoka.

Po svemu sudeći Novi Beograd će spreman dočekati Ligu šampiona i neće protraćiti specijalnu pozivnicu. Napašće ambiciozni klub evropsku titulu sa velikim imenima srpskog vaterpola.

Izvor: Mozzart

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn