Novi Beograd se sprema za evropski tron

Dva srpska predstavnika nastavljaju učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju u vaterpolu.

Mečevima petog kola grupne faze nastavlja se takmičenje u LEN Ligi šampiona za vaterpoliste. Posle tačno tri nedelje pauze, najbolje evropske ekipe podeljene u dve grupe odmeriće snage na bazenima širom Starog kontinenta.

U centru pažnje domaće javnosti su dva srpska kluba koji beleže veoma dobre rezultate.

Novi Beograd krenuo je veoma ambiciozno u novu sezonu u kojoj je zabeležio tek jedan poraz u 15 mečeva, dok je tri od četiri evropske utakmice rešio u svoju korist uz jedan remi. Izabranici Živka Gocića tako zauzimaju prvu poziciju u grupi B sa 10 osvojenih bodova, jedan više od prvih pratioca Brešu i Ferencvaroš.

Šampion Srbije sigurnim koracima ide ka prvoj poziciji koja vodi u plejof nakon završetka grupne faze, a naredni rival Novom Beogradu biće Marsej. U prošlogodišnjem izdanju Lige šampiona, srpski tim bio je bolji 16:10, a sedam meseci kasnije ulazi kao favorit u meču u Francuskoj. Cilj je pobeda, a sve kako bi spremno dočekali TOP 8 Lige šampiona koji se i ove godine održava u Beogradu.

Prvi favorit za osvajanje evropskog pehara ove sezone biće Novi Beograd koji je u prošlogodišnjem finalu u tesnoj završnici poražen od Pro Reka, a put ka trofeju nastavljaju protiv Marseja u meču koji je na programu u sredu 11. januara od 20 časova u Francuskoj.

Čast srpskog vaterpola brani još jedan klub.

Radnički iz Kragujevca iznenadio je čitavu vaterpolo javnost kada je 2021. godine osvojio Jadransku ligu, iako nije spadao u red najužih favorita. Ekipa je od tada znatno izmenjena, ali izabranici Uroša Stevanovića i dalje spadaju u evropsku vaterpolo elitu. Kragujevčani dobro poznaju tim Dinama koji su prošle sezone dobili u oba navrata u okviru grupne faze Lige šampiona, pa je za očekivati da se to dogodi i ovoga puta.

Ipak, njihov zadatak da se dokopaju plejofa biće dosta teži pošto u ovom trenutku ispred sebe imaju Jadran i Vuljameni koji pretenduju na poslednje, četvrto mesto koje vodi u TOP 8. Radnički će u utorak 10. januara od 20.30 u Kragujevcu dočekati Dinamo Tbilisi. Gruzini su uz Hanover jedina ekipa u grupi A koja nema nijednu pobedu, pa je Radnički ovoga puta favorit i moraće to da opravda na domaćem bazenu kako bi i dalje mogao da razmišlja o TOP 8.

Derbi kola igra se u Pireju gde će Olimpijakos dočekati Barselonetu, biće to okršaj dve najbolje ekipe u grupi A u kojoj se nalazi i Radnički. U grupi B, zanimljivo će biti u Breši gde istoimena ekipa igra protiv ambiciozne Ujbude

Osim Novog Beograda, u najuži krug favorita za osvajanje naslova prvaka Evrope spadaju i branilac titule Pro Reko, kao i Olimpijakos, dok su u drugom redu ekipe poput Barselonete, Breše i Ferencvaroša. Čudu se nadaju verovatno još i Jug i Ujbuda, pa je sva prilika da ćemo u nekod od ovih ekipa tražiti novog prvaka Evrope, o čemu govori i stanje na tabelama dveju grupa.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn