NOVI BEOGRAD SLAVI NOVU SPORTSKU KRALJICU: Jelena Janićijević profesionalna šampionka Evrope u boksu!

Meč za šampionku Evrope u boksu biće održan 5. januara u sportskoj dvorani na Zlatiboru, saopštio je Bokserski savez Srbije.aSrpska bokserka Jelena Janićijević osvojila je večeras titulu VBO profesionalne šampionke Evrope u poluvelter kategoriji (do 63 kg), pošto je na Zlatiboru savladala Nemicu Saru Vejdman.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Meč je trajao 10 rundi, a sudijska odluka bila je jednoglasna u korist srpske reprezentativke.

Janićijević je posle evropske bronze na šampionatu u Budvi prošle godine, kada je postala prva Srpkinja sa medaljom na velikim takmičenjima, napravila još jedan veliki uspeh.

Pobedom na srpskoj planinskoj lepotici, u prvom profi meču pred domaćom publikom, ona je pored šampionskog pojasa Starog kontineta došla i do plasmana na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta u profi boksu, Irkinje Keti Tejlor.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Spektakl od pet profi mečeva, u organizaciji Balkan Boksinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta prenošen je u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight za ceo region.

U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri boksovali su finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu. Remizirali su Antonio Biset (Kuba) i Igor Rogić u poluvelter kategoriji, Aleksa Marković je nokautom savladao Josifa Bijelića u lakoteškoj, Vladimir Gubaš je pobedio Nenada Jovanovića u polusrednjoj, kao i Aleksandra Rapajić u polusrednjoj Nikolinu Gajić.

 

Tagovi

Pročitajte još: