NOVI DETALJI POTRAGE ZA DEČAKOM SA NOVOG BEOGRADA

Potraga za Davidom Š. (12) sa Bežanijske kose trajala je 10 dana, a pronađen je na 200 kilometara od kuće – prosio je na ulicama Niša. Njegov otac Asan Š. uhapšen je zbog sumnji da je zanemarivao dete.

Davida nije bilo od 23. jula, a otac je nestanak prijavio tek šest dana kasnije. On će danas da bude saslušan u tužilaštvu, piše Telegraf.

Asan Š. je juče lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Kako je navedeno iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, Asan je grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapustio i ostavio sina bez nadzora u dužem vremenskom periodu, usled čeka je maloletno lice bilo izloženo prosjačenju na više lokacija u Beogradu i Nišu, gde je i pronađen.

Kako Telegraf.rs saznaje iz istrage, dečak je pre nestanka prosio po Beogradu kada mu je bio potreban novac, a isto je radio i u Nišu, gde je pronađen, što je potvrdio prilikom davanja izjave policiji.

To je znao i otac, s obzirom na to da je, kada je dečak pronađen, rekao da su ga „neki dečaci s Karaburme terali da ide s njima i prosi“. Ipak, s obzirom na to da nije učinio ništa kako dete ne bi prosilo na ulici, a takođe nije blagovremeno prijavio nestanak sina, nije isključeno da otac uopšte nije obraćao pažnju na to da li mu je dete na ulici, šta radi, kao i koliko dugo ga nema kod kuće.

Dečak je saslušan u prisustvu radnika Centra za socijalni rad, a ta institucija preuzela je brigu nad dečakom.

Otac dečaka biće saslušan danas.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn