NOVI MOST NA KONSTRUKCIJI STAROG PRELAZA

BEOGRAD bi trebalo da na mestu Starog savskog mosta dobije novi, moderni prelaz, koji će zadovoljiti potrebe žitelja prestonice i nastaviti da bude jedna od glavnih saobraćajnica u tom delu grada.

Gradski menadžer Miroslav Čučković kazao je za RTS da će se novi most preko Save graditi na konstrukciji sadašnjeg mosta. On je napomenuo i da će se suštinski dobiti na proširenim stubovima postojećeg mosta dva blizanca, slično kao i u slučaju Brankovog mosta. Čučković napominje da nije reč o rušenju Starog savskog mosta, već o obnovi.

– Delovi sadašnjeg mosta su delovi buduće konstrukcije proširenog kapaciteta koji će biti dupli. U vreme kada je pravljen Brankov most on je građen tako što je starom mostu prilepljen ovaj koji ima dupli kapacitet. To će se desiti i u ovom delu Beograda – istakao je Čučković.

Gradski čelnik navodi da nije moguće da se novi most napravi sa leve ili desne strane starog.

– Pre svega zato što u Bloku 18 imamo izgradnju metroa. Predviđena je jedna stanica, ispod Save tunelska cev izlazi kod spomenika Stefanu Nemanji i nastavlja ka Slaviji.

Sami prilazi sa Novog Beograda će dolaziti tom mostu na kvalitetniji način. Jednim kružnim tokom će pretpristupna saobraćajnica biti definisana – naveo je Čučković.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn