NOVI SJAJ NOVOBEOGRADSKE OBALE: Završena prva faza uklanjanja splavova, evo šta sledi! BIĆE MODERNO I SREĐENO

Šta uklanjanje splavova sa Savskog keja znači za infrastrukturu Beograda?


Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je pre nekoliko dana da je akcija uklanjanja splavova na Savskom šetalištu uspešno završena.

Podsetimo, nakon njegove inicijative uklonjeno je preko 70 splavova, a ovde će sada biti 28 plutajućih objekata, sa adekvatnim priključcima za struju i vodu. Sve to znači da će beogradske obale dobiti svoj novi sjaj.

– Nastavljamo sa tim i ono što je pre tri godine delovalo kao nemoguća misija, sada je urađeno. Ali, ni ovo nije kraj. Kraj će biti kada ovo šetalište bude izgledalo kako to i dolikuje – čisto i uredno. Svi splavovi će imati prečišćivače otpadnih voda, svako će imati svoj priključak za vodu i struju. Ovo je rezidencijalni deo i neće biti nijedna diskoteka niti noćni klub koji bi ugrožavao sugrađane. Ova obala Save će biti u potpuno drugačijem ruhu, a potom ćemo urediti i čitavo šetalište. Uprkos svim opstrukcijama sa raznih nivoa, duboko sam verovao da je ovo ispravna stvar i drago mi je što sam danas ovde – istakao je Šapić.

Gradski urbanista Marko Stojčić je objasnio da se na mestu šetališta planira rekonstrukcija, te da je trenutno u toku projektovanje, ali da se nada da ćemo do sledeće godine videti šetalište u novom, modernijem ruhu.

Stojčić je dodao kako će biti sređeni i postojeći parkovi, postavljene klupe, a kako se tu već nalaze uređeni tereni, možemo da očekujemo poboljšani Savski kej.

Ipak, najvažnije je to što je počelo čišćenje obale i oslobađanje prostora, što omogućava početak druge faze – projektovanje i uređenje Savskog šetališta.

Takođe, dodao je da nije u planu nikakva nova izgradnja, već samo sređivanje gradske površine, od nove rasvete do ulepšavanja postojećih parkova, a očekuje se da do kraja sledeće godine, ukoliko svi radovi budu tekli po planu, staro Savsko šetalište dobije novi sjaj.

Pored ovoga, doneta je odluka uklanjanja splavova koji se nalaze na potezu od Brankovog mosta do Ušća, kao i za one prekoputa Velikog Ratnog Ostrva. Uskoro počinje i demontiranje objekata za one vlasnike koji nisu izlicitirali poziciju.

O svemu tome, Marko Stojčić je rekao kako je trenutno završena faza licitiranja splavova, pa se očekuje da ubrzo krene faza demontiranja splavova od Brankovog mosta do hotela Jugoslavija. Splavovi će biti prenešeni na drugu lokaciju, dok vlasnici ne nađu adekvatno mesto za njih.

– Preko 30 splavova na ovom području će biti demontirano i uklonjeno, a uskoro možemo očekivati početak radova.

Prekoputa Ratnog Ostrva će ostati noćni klubovi, a od Brankovog mosta do Ušća neće biti nijedan splav jer je to jedini deo gde sa druge strane reke vidi Kalemegdanska tvrđava.

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn