Novitet na Novom Beogradu: Biće ugrađen u asfalt na ovim lokacijama, a evo koja mu je namena

Beogradski Sekretarijat za saobraćaj raspisao je tender za nabavku i ugradnju automatskih brojača za motorni saobraćaj, a vrednost nabavke procenjena je na 11,2 miliona dinara.

Novi brojači nalaziće se na dve lokacije na Novom Beogradu, u Ulici Dr Ivana Ribara i u Vojvođanskoj, prenosi eKapija.

„Cilj ove javne nabavke je da se obezbedi neprekidno snimanje parametara saobraćajnog toka na pet lokacija od strateškog značaja za planiranje razvoja saobraćajnog sistema i operativno upravljanje saobraćajnim tokovima na uličnoj mreži grada Beograda“, navodi se u dokumentaciji.

Brojači prikupljaju podatke preko induktivnih petlji koje se ugrađuju u gornje asfaltne slojeve kolovoznog zastora. U svakoj od saobraćajnih traka potrebno je da se nalazi par induktivnih petlji.

Brojačima je potrebno prikupljati podatke kao što su čas, minut, sekunda, dan, mesec, godina registrovanog prolaska vozila, brzina kretanja svakog vozila, period zauzetosti petlje i kategorizacija svakog snimljenog vozila

Svako od snimljenih vozila treba svrstati u minimum 10 kategorija: motocikl, putnički automobil, kombi vozilo, lako teretno vozilo, srednje teško teretno vozilo, teško teretno vozilo, teško teretno vozilo sa prikolicom, tegljač sa poluprikolicom, autobus i zglobni autobus.

Rok za realizaciju ugovorenog posla je 150 kalendarskih dana, a rok za prijavu na tender je 24. jul.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn