NOVOBEOGRAĐANI: Beograd i „Beogradske pijace“ umanjuju cene pijačnih usluga

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je smanjenje cena svih pijačnih usluga za 15 procenata, u narednih godinu dana, što će doprineti stabilizaciji cena proizvoda, zakupci će imati bolju konkurentnost na tržištu, dok će kupci biti zadovoljniji prilikom svakodnevne nabavke svežih domaćih proizvoda.

Nakon obilaska rekonstruisane pijace u Borči, Šapić je istakao da smanjenje cena svih pijačnih usluga za 15 procenata predstavlja jednu vrstu socijalnih mera, navodi Beoinfo.

„Na taj način pokušavamo da stabilizujemo i cene proizvoda na pijačnim tezgama, tako da ćemo u narednih 12 meseci staviti neku vrstu moratorijuma. To je još jedna od mera kojima pokušavamo da pomognemo građanima i olakšamo njihov život. Ova gradska uprava, kao nijedna pre, već godinu i po dana radi na različitim socijalnim merama koje poboljšavaju uslove života Beograđana. Smanjenje svih pijačnih usluga značiće i prodavcima, ali i kupcima“, rekao je prvi čovek prestonice.

Ova odluka doneta je na inicijativu gradonačelnika, a na osnovu dogovora JKP-a „Beogradske pijace” i Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“.

Šapić je nadalje precizirao da je nova pijaca pre svega svrsishodna, te da bi voleo da svaka pijaca u prestonici izgleda poput ove. Prošle godine, dodao je, završeni su radovi u mlečnom, a ove u zanatskom delu, gde su zamenjene dotrajale asfaltne podloge i infrastruktura platoa, objekat javnog toaleta, a postavljena je i nova pijačna oprema.

„U poslednjih par meseci ušli smo u ozbiljne rekonstrukcije beogradskih pijaca, kao što je pijaca u Obrenovcu, Lazarevcu, dok se očekuje da u novembru budu završeni radovi na Otvorenom tržnom centru na Miljakovcu. Urađena je i pijaca „Stari Merkator” u Novom Beogradu, a planiramo da nastavimo sa ovim radovima. Pijace su važno mesto za sve građane i ukoliko one nisu uređene i svrsishodne, onda je to ogledalo svih nas. Trudićemo se da one koje su uređene sačuvamo, a da one koje nisu uredimo i tako u što kraćem periodu postavimo standard koji će morati da se poštuje“, rekao je gradonačelnik i najavio da su u toku projekti za rekonstrukciju pijaca „Đeram“, „Kalenić“, kao i pijace na Banovom brdu.

Uređenje ove pijace podrazumevalo je i zamenu celokupne infrastrukture pijačnog platoa, kao i asfaltiranje 1.600 kvadrata. Postavljena je nova pijačna oprema.

Potpuno je obnovljen i deo pijace za prodaju proizvoda životinjskog porekla, a pijaca je dobila nove prilazne kapije na svim ulazima.

Zajedničkom saradnjom JKP-a „Beogradske pijace“ i članova Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“ uvaženi su svi predlozi zakupaca u cilju unapređenja pijačne delatnosti. Natkriveni su svi prolazi između tezgi, što omogućava nesmetanu kupovinu i prodaju po svim vremenskim uslovima.

Tagovi

Pročitajte još: