NOVOBEOGRAĐANI: Beogradski karneval brodova u subotu donosi spektakl na vodi i obali

Program počinje u 17 časova

Turistička organizacija Beograda najavljuje ovogodišnji Beogradski karneval brodova, koji će se održati sutra na Sava promenadi, kao završna manifestacija Beogradskih dana porodice Grada Beograda.

Veseli defile okićenih plovila, nastupi poznatih izvođača, parada mažoretkinja i zabavljača, dečije radionice, deo su programa ovogodišnjeg Beogradskog karnevala brodova.

Program počinje u 17 časova himnom Beograda i hitovima za decu u izvođenju Hora „Čarolija“ Dečijeg kulturnog centra koji će zajedno sa nastupom plesnog kluba La Luna i mažoretkinjama iz Bele Crkve razveseleti najmlađe posetioce.

Svečani defile Policijskog orkestra, koji je postao svojevrsni zaštitni znak manifestacije, označiće početak uzbudljivog programa na vodi u kom učestvuju jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, atraktivni turistički brodovi, plovila različitih vrsta i namena iz svih beogradskih marina. Predvodnik parade na vodi biće čuveni brod Vatrogasac sa vodenim topovima, a za njim će ploviti brod Horizont na kom će biti članovi Internacionalne policijske asocijacije IPA. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Po završetku karnevala na vodi, program na obali se nastavlja koncertom jedinstvenog gudačkog kvarteta „Dinamica Music“, muzičke atrakcije Srbije, koji čine tri električne violine i DJ. Uslediće koncert Zorje, poznate solistkinje sa zapaženim nastupom na Beoviziji, a zatim i grupe „Dečak iz vode“ posvećene sećanju na Milana Mladenovića i čuveni sastav EKV, čija će specijalna gošća ove večeri biti Tanja Jovičević.

Na prostoru ispred TC Galerija, sve do Kule Beograd, roditelji i deca će moći da uživaju u likovnim radionicama „Obojena barka, porodična barka“ DKC, postavkom Muzeja iluzija, i bogatom karnevalskom „Master kraft“ bazaru sa suvenirima, umetninama, rukotvorinama i domaćim proizvodima. Među izložbačima je Udruženje žena iz Vojvodine „Naše nasleđe“ sa ručnim radovima heklanja, pletenja, vezenja i tkanja, kao i Udruženje SOS Dečija sela Srbija, u čijem učešću se ogleda humanitarni karakter Beogradskog karnevala brodova.

Program:
17.00 Početak programa i „Himna Beogradu“
17.05 Koncert Hora „Čarolija“
17.45 Nastup Plesnog kluba „La Luna“
18.15 Defile Policijskog orkestra i mažoretkinja iz Bele Crkve
19.00 Program na vodi – defile okićenih plovila
19.45 Koncert električnog gudačkog kvarteta „Dinamica Music“
20.40 Koncert solistkinje Zorje
21.40 Koncert grupe „Deca iz vode“ i specijalne gošće Tanje Jovičević

Tagovi

Pročitajte još: