NOVOBEOGRAĐANI, DANAS KREĆE VELIKA AKCIJA POLICIJE: Ovi PREKRŠAJI se NEĆE OPRAŠTATI – dobro OBRATITE PAŽNJU

Saobraćajna policija je, u prvih pet meseci ove godine, isključila iz saobraćaja više od 20.000 vozača

Pripadnici saobraćajne policije sprovodiće od danas do 23. juna međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

MUP je najavio da će, u sklopu te akcije koju istovremeno sprovodi 31 evropska zemlja, članica Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), u petak 21. juna širom Evrope biti realizovan „Alcohol and Drugs Marathon“, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

„Saobraćajna policija je, u prvih pet meseci ove godine, isključila iz saobraćaja više od 20.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a oko 4.000 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu“, navodi se u saopštenju.

MUP je apelovao na građane, s obzirom da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, „da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima“.MU

Tagovi

Pročitajte još: