Novobeograđani, dođite večeras na koncert!

Petak, 30. jul, u 20:30
Novi Beograd Lazaro Kardenas
VESELE 80.

Ako su Šezdesete bile „vrele“ a Sedamdesete – „lude“, za Osamdesete svi kažu da su bile samo „vesele“. Kao prava eksplozija kreativnosti i pozitivne energije na samom kraju postojanja jedne velike države…

Možda su i zato, pre tri godine, Zoran Lazarević, Miodrag Zdravković, Zoran Jeremić i Dejan Nikolić, poznatiji u svojoj lokalnoj zajednici i regionu kao Laza i Cvika(ex Van Gogh) Jera (ex-Debela Nensi) i Cvetko (ex-Osvajači) ili samo kao Cover band „VESELE 80.'“ iz Kragujevca, odabrali da, kao svoju muzičku matricu, upravo izvode „domaćicu“ ili ex-YU novotalasne i rok hitove iz osamdesetih godina.

I to baš, kako je i napisano – izvode, a ne reprodukuju ili „skidaju“, jer rangiranje tzv. „cover“ ili „tribute“ bendova, inače sve popularnijih poslednjih godina na ovim prostorima, upravo je i zasnovano na veštini obrade popularnih hitova.

Svako danas može, uz malo ili više napora i volje, da nauči da svira i peva „Maljčike“ od Idola, „Niko kao ja“ od Šarla, „Debelu devojku“ od Orgazma, „Srce“ od EKV ili „Tamaru“ od Bajage, ali kada ih kragujevačke „Vesele 80.'“ – „propuste“ kroz svoje instrumente, onda bi, kada bi čuo svoju „Tamaru“ koja više nije iz Rusije – nego sa Jamajke i sam Bajaga rekao – „Vidi šta su mi uradili od pesme, mama!“. A Koja verovatno ne bi ništa pitao, nego bi se popeo na binu, pozajmio bas od Mikice (i dao mu udaraljke) i počeo da svira sa njima…

„Vesele 80.'“ rade sa preko sedamdeset hitova iz tih godina, što klubovima koji su ih ugostili (svi klubovi u Kragujevcu, „Living Room“ u Beogradu ili onima u Novom Sadu, Čačku, Užicu, Banji, Novom Pazaru…) donosi zabavu i dobru atmosferu za goste od gotovo tri sata „veselog povratka“ u prošlost.

Izvor: Belef

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn