NOVOBEOGRAĐANI GOSTUJU PROLETERU: To što smo favoriti na papiru, treba da dokažemo u bazenu

Lider vaterpolo šampionata Srbije, ekipa Novog Beograda u sedmom kolu Super lige gostuje Proleteru u Zrenjaninu.

Novobeograđani su jedini neporažen tim u dosadašnjem toku prvenstva, zabeležili su svih šest pobeda uz impozantnu gol razliku 131:41 i u Zrenjanin putuju kao veliki favoriti.

– Iza nas je ta utakmica Lige šampiona sa Olimpijakosom. Poraz na našem bazenu je bio neočekivan, ali i dobar pokazatalj da i ostali klubovi imaju velike ambicije – počinje priču prvotimac Novog Beograda Draško Gogov i dodaje:

– To što smo možda favoriti na papiru, to mora i da se dokaže u bazenu. Nema unapred upisanih pobeda. Upravo tako treba da razmišljama i u Zrenjaninu i sa takvim pristupom da priđemo meču protiv Proletera. Koliko god možda protivnik nije tako atraktivan kao Olimpijakos, s obzirom da smo nova ekipa taj meč treba da iskoristimo da se uigravamo i da podižemo formu.

Da je poraz Novobeograđanima od tima iz Pireja teško pao, potvrdio je i Đorđe Vučinić, koji je izlaganje o narednom protivniku počeo osvrtom na duel sa Olimpijakosom:

– Igrali smo sa ekipom koja je sigurno među pet najboljih u Ligi šampiona. Olimpijakos je ozbiljan i uigran tim, pojačan sa našim proslavljenim reprezentativcem Filpom Filipovićem. Mislim da je utakmica bila sjajna, odigrana u fenomenalnom ambijentu. Tokom celog meča bio je jak ritam, bila je to psihički i fizički veoma zahtevna utakmica. Nažalost, izgubili smo posle niza pobeda, ali idemo dalje – rekao je Vučinić i potom dodao:

– Pokušaćemo da nastavimo sa pobedama. Još smo u procesu uigravanja i mislim da kako vreme bude odmicalo da ćemo igrati sve bolje i da ćemo bez svake sumnje zabeležiti mnogo pobeda ove sezone.

Gogov i Vučinić puni se reči hvale za sve ono što se dešava unutar i oko Vaterpolo kluba Novi Beograd.

– Rad sa trenerom Vujasinovićem je izvanredan i nama veoma dobro poznat od ranije. Ono što je primetno je da on uvek uvodi neke nove svari, konstatno se trudi da ide u korak sa novim trendovima u sportu – rekao je Gogov i potom posebno pohvalio rad menadžmenta:

– Što se tiče uslova, sve je zaista savrešno i na bazenu i u klubu. Ovo je pravi primer da i u Srbiji može sve da funkcioniše savršeno kao sat i nadam se da će tako da ostane dugi niz godina. Voleo bih i da se i drugi ugledaju na nas i da će ovo što imamo u Novom Beogradu postati standrad u celoj zemlji kada je vaterpolo u pitanju – zaključio je Gogov.

Meč protiv Proletera igra se u subotu, 13. novembra sa početkom u 19 časova.

Izvor: Kurir sport

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn