NOVOBEOGRAĐANI KRIJU TAJNU Baka Ivanka ima najslađe lubenice: Prodavala sam ovde još kada se blok gradio 1973. godine…

Kada probate njene lubenice, nećete imati želju da kupujete bilo gde drugo…

Baka Ivanka Babić (82) ima najbolje lubenice u gradu. Ona nema tezgu, voće joj se nalazi na plastičnoj mušemi, a njena harizma, ostavlja bez teksta.

Bez obzira da li je napolju sunce ili kiša, baka Ivanka Babić koja ima 82 godine, svakog dana se nalazi u 70. bloku na Novom Beogradu. Njena tezga je na uglu Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara.

Od baka Ivanke retko ko ode praznih ruku, godinama je na istom mestu, a kvalitet

Na početku našeg razgovora nasmejana i vitka baka otkrila nam je kako je navikla da radi, a rekla nam je i da joj ni u ovim godinama ništa nije teško.

– Kući radim koliko i ovde, sada prodajem lubenice pa idem da vadim krompir, tako sam navikla. Od kako znam za sebe ja radim, to mi daje snagu. Navikla sam da nosim teško, sve ovo pomognem unuku da istovari, sve kućne poslove radim i naravno sve što treba u bašti, priča baka.

Iako je nasmejana, obučena je u crno od glave do pete, a iza milog pogleda i širokog osmeha krije veoma tešku priču. Naime, baka Ivanki je preminuo sin jedinac pre četiri godine i od tada sve napore ulaže kako bi unuku pomogla koliko može.

– Unuk mi doveze lubenice i povrće pa ode da radi, uveče ponovo dođe po mene, mnogo mi pomaže. Prebacuje mi kako uvek nešto radim, ali meni je dosadno da sedim, priča Ivanka.

Godinama je dobro poznata među sugrađanima.

– Prodavala sam ovde još kada se blok gradio 1973. godine i uvek sam imala dobru i kvalitetnu robu, samo nas je prošle godine utukao grad pa nisam prodavala ništa. Ove godine je velika suša pa mi povrće ne valja, ali su lubenice lepe. Poznaju me ljudi godinama i svi kupuju kod mene, imaju poverenja i znaju da je roba kvalitetna. Ja im kažem da prodajem ono što bi dala i svojoj deci, ono što ne bih, to ne prodajem i to svi znaju, objašnjava ona.

Na samom kraju razgovora nismo mogli da odolimo lubenicama, pa smo i mi probali jednu. Kao što je tvrdila baka, nije bilo greške.

Predlažemo svim ljudima dobre volje da svrate do baka Ivanke po lubenicu. Jedno je sigurno – nećete se pokajati.

Izvor: Alo

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn