NOVOBEOGRAĐANI PAZITE SE OVE PREVARE: Izazovu „čukanje“, pa traže pare, kada spomenete jednu stvar pobegnu

„Uglavnom počnu da beže, pre nego što policija dođe“.

Budite oprezni u vožnji – kada se najmanje nadate može da usledi veoma neprijatno iznenađenje. Prevara „čukanjem“.

„Počela je da se dešava nova vrsta prevare. Naime, prestupnici pokušavaju da uzmu pare tako što namerno naprave udes i onda prave scene pred policijom i ljudima, tj. udaraju kolima ljude koji imaju malo skuplje automobile i traže im novac kao kompenzaciju za štetu koju oni namerno prouzrokuju. Na primer, namerno naglo koče ili izleću ili seku, uglavnom nešto što ne možete sprečiti, jer nemate vremena da odreagujete. Oni odbijaju da se zove policija i odbijaju pravljenje zapisnika, već isključivo traže novac u kešu“, jedan je od komentara na Instagram stranici „Serbia Live Beograd“.

I nije jedini koji svedoči o takvoj situaciji.

„Meni se to desilo i platio sam, ipak sam udario od pozadi, jer je lik namerno zakočio naglo ni zbog čega“

Ljudi su se samo nadovezivali u komentarima. Spominju veštake, dokazivanje, ali i komplikovane procedure u kojima je potrebno angažovati i advokate.

Rešenje je, ipak, pozvati policiju.

„Samo bih želela da naglasim da ovo nije nova vrsta prevare, nego se ovo po Beogradu radi dugi niz godina, samo što se nije tome davalo na značaju. Par puta sam imala sličnu situaciju, ne dajem nikakav novac nego zahtevam da policija izađe na teren i tu se s prevarantima cela priča završava. Uglavnom počnu da beže, pre nego što policija dođe“, napisala je jedna korisnica Instagrama.

Druga je podelila slično iskustvo.

„Mene je lik udario izlazeći s parkinga, dok sam stajala u koloni na semaforu. Lepo sam pozvala policiju, on je pobegao, ja sam policiji dala izjavu i snimak njega kako beži s lica mesta. Pa kada su tako pametni neka plaćaju odštete i prekršaje za bežanje sa mesta saobraćajne nesreće“.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: