NOVOBEOGRAĐANI, UKIDA SE ZAKLJUČIVANJE OCENA NA POLUGODIŠTU?

Zaključivanje ocena na kraju prvog polugodišta moglo bi da se ukine od naredne školske godine ako bi se usvojio predlog Foruma beogradskih gimnazija. Ovaj Forum danas je uputio poziv Ministarstvu prosvete da do sledećeg septembra usvoji zakonske izmene koje bi to omogućile.

Inače, na taj potez se pre nekoliko godina odlučila i Hrvatska. Oni su ukinuli zaključne ocene na polugodištu da bi, kako je naveo tadašnji ministar prosvete u Hrvatskoj, „smanjili administraciju koja otežava rad profesorima, kao i stres učenicima“.

– Obično je Hrvatska ta sa kojom se često upoređujemo, jer su sistemi ocenjivanja u nekim drugim evropskim zemljama suviše drugačiji. Ali, nevezano za druge države, ovaj predlog bi u velikoj meri rasteretio i naše nastavnike i naše đake. Postalo je bespredmetno i stresno sada juriti i zaključivati ocene koje nemaju nikakvu vrednost u smislu ocene na kraju školske godine. Ona se svakako zaključuje na osnovu svih dobijenih ocena u dnevniku – objašnjava predlog Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija, piše Telegraf.

Izvor: Kurir

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn