NOVOBEOGRAĐANI VAŽNO OBAVEŠTENJE: Potpuno se izjednačavaju privatni i državni vrtići

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će od 1. decembra ekonomska cena za boravak dece u privatnim vrtićima sa 28.000 dinara biti povećana na 33.000 dinara. Odlučili smo, dodao je gradonačelnik, da roditelji dece koja idu u privatne vrtiće više neće čekati novac od Grada, koji je često kasnio, već će Grad Beograd direktno uplaćivati novac tim ustanovama. Tako će sada državni i privatni vrtići biti potpuno izjednačeni.

– Oni će sa nama potpisivati ugovore i mi ćemo novac uplaćivati za svako dete koje ide u vrtić. Takođe, biće dužni da podnose izveštaje o broju dece i snosiće konsekvence ukoliko na bilo koji način to prekrše. Ugovorom koji budu potpisali biće obavešteni kako o svim prednostima koje dobijaju tako i o obavezama koje preuzimaju. O svemu ovome biće obavešteni svi privatni vrtići u narednih mesec dana, a odluka će biti doneta u novembru – rekao je Šapić.

Ugovor će biti izuzetno rigorozan, naveo je Šapić, ali je i izrazio uverenje da će i privatni vrtići biti posebno zadovoljni, jer konačno dobijaju stabilnost i sigurna sredstva svakog meseca.

– Roditelji nemaju više nikakvu obavezu prema vrtiću sem upisa deteta. Moramo da budemo realni, vrtići su obezbeđivali sve resurse za maksimalan broj dece, a ukoliko neko dete ne dođe, Grad je davao manje novca roditeljima, koji su onda morali da plaćaju do pune cene. Sada će, bez obzira na to da li je dete išlo u vrtić ili ne, dobijati punu cenu. Očekujem da ćemo ovim merama u sledećih godinu do godinu i po dana dobiti značajniji broj privatnih vrtića i da ćemo za dve-tri godine potpuno rešiti problem nedostatka mesta u vrtićima – pojasnio je Šapić.

Gradonačelnik je napomenuo da je još pre godinu dana rekao da Grad Beograd treba da učini sve kako bi vrtići postali besplatni, te da je sa socijalnog aspekta to veliki iskorak u pomoći svakoj beogradskoj porodici čija deca idu u vrtić.

– Zatim, počeli smo sa iznalaženjem načina da obezbedimo znatna sredstva – u pitanju je više od 40 miliona evra. Doneli smo odluku da od septembra svi državni vrtići budu besplatni. Isto je i za privatne vrtiće koji se nalaze u sistemu Grada. Međutim, došlo je do poskupljenja u jednom broju privatnih vrtića zbog čega su se roditelji čija deca idu u privatne vrtiće našli u nepovoljnijem položaju. Toga sam bio svestan, ali ne može sve u jednom danu da se uredi. To je proces koji traje i koji vodi do konačnog cilja – rekao je Šapić.

On je ukazao i na to da je mogućnost da sva beogradska deca idu u vrtić data još pre nekoliko godina, te da je broj dece u vrtićima od 47.000 u 2013. godini porastao na 81.000 zahvaljujući uključenju privatnih vrtića u gradski sistem.

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn