NOVOBEOGRAĐANI: Za vikend akcija besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada

Iako JKP „Gradska čistoća“ Beograd tradicionalno svakog prvog vikenda u mesecu organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada, iznimno u maju mesecu, akcija će biti pomerena za drugi vikend u mesecu.
Naime,prvi vikend u mesecu maju poklapa se sa prvomajskim i uskršnjim praznicima, te se akcija besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada iz tog razloga pomera za vikend nakon prvomajskih i uskršnjih praznika, tačnije za 11. i 12. maj.
Tada će Beograđani moći svoje nepotrebne kabaste i elektronske predmete poput: kauča ormara, komoda, stolova, starih televizora, računara, frižidera, šporeta i drugih kućnih aparata, da odlože pored najbližih kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ u potpunosti besplatno ukloniti.
O količini otpada i lokaciji na kojoj će sugrađani odložiti kabasti i elektronski otpad potrebno je da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova, ili radnim danima na brojeve telefona na pogonima „Gradske čistoće“ u opštinama u kojima žive.
Ukoliko ne iskoriste pogodnost ove besplatne akcije, građani mogu na dva načina odložiti svoj kabasti i elektronski otpad ostalim danima u mesecu.
a) Mogu ga sami odneti na pogon JKP „Gradska čistoća“ u opštini u kojoj žive svakog radnog dana od 8.00 do 13.30 časova.
b) Ostalim radnim danima Beograđani mogu pozvati ekipe JKP „Gradska čistoća“ na pomenute brojeve telefona i obavestiti ih o količini otpada i mestu na kojem su ga odložili. Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će doći i ukloniti kabasti i elektronski otpad sa prijavljenih lokacija, ali ostalim danima ova usluga se naplaćuje.
Zato apeleujemo na sugrađane da budu odgovorni i iskoriste ovu akciju besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada, kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada se usluga transporta naplaćuje.
Novi Beograd-011/26-03-383

Tagovi

Pročitajte još: